Fogamzásgátló abbahagyása

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Abbahagytam a fogamzásgátló szedését, hogy tartsak egy kis szünetet a nyáron. Lassan egy hónapja nem szedem. Az utóbbi napokban túlságosan érzékeny a mellbimbóm, szinte már fájóan, és sokszor, minden inger nélkül merevebb is, ez lehet a gyógyszerszedés abbahagyása miatt? Köszönettel: Freyja

Dr. Farkas Ágnes válasza emlőfájdalom témában

Kedves Freyja! A hormonváltozás okozhat ilyen panaszt, nem kell aggódnia. Egyébként akkor érdemes abbahagyni a tablettát, ha éppen nincs párkapcsolat, vagy egyáltalán nem akar szedni gyógyszert, de a védekezést mindenképpen óvszerrel oldja meg. a megszakításos védekezés nem biztonságos módszer.  Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. június 30.

Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek

Emlő sérülés
Üdvözlöm A segítséget szeretném kérni, augusztus 23-ÁN egy szerencsétlen baleset következtében erős ütés érte a mellem. Lila duzzadt volt. Szeptember 9-én...
Mellrák/ Mellgyulladás
Kedves Dr. Petróczi István! 3 hete a menstruációm 4. napjától a jobb mellemben, ha a jobb oldalamon fekszem rendkívül erős, égő fájdalmat érzek. A fájdalom...
Jobb mellem miért fáj?
Jó napot kívánok! Múlt héten észrevettem, h fáj a jobb oldali mellem, de nagyon. Munka közben tapasztaltam ezt. Egyenlőre nem kell, h meg jöjjön a...
Mell fájdalom (ciszta)
Tisztelt Dr. Úr! A segítségét kérném! Én Péter vagyok és a párom miatt érdelödöm. A problémarészletesen, amire tanácsot várnék! A párom 28 éves fiatal lány és...
Mell fájdalom
Tisztelt dr Nö. 48 éves vagyok és 3 éve már a változo korban vagyok. Már 3 éve nem volt meg a vérzésem se. Elég jo viselem a változo kor tuneteit. Éjszakai...
Nyirokcsomó duzzanat
Tisztelt Doktornő! A bal mellemben érzett enyhe fájdalom, érzékenység ez év októberében kezdődött (kérdésem írásához képest kb 2, 5 hónappal korábban). A...