Mell vizsgálata

Azt szeretném kérdezni, hogy a feleségemnek egy hónapja van a mellbimbó körül apró csomok és az fáj neki. Nem váladékozik. Lehetséges, hogy csak szörtüsző gyulladás?
Egy éve volt mamográfiai vizsgálaton, de akkor nem látszott semmi.
A választ előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Tekse József

WEBBeteg szakértő válasza emlőgyulladás témában

Tisztelt Tekse József!

  A bimbó körül vannak közvetlenül ezek a kis csomók, vagy a bimbóudvar (barna kerek terület) szélén körbe-körbe? Olyasmik, mint a "pattanások"?

Egyébként egyik sem utal magának az emlő állományának a daganatára, inkább a bimbó körüli felszínes mirigyecskék gyulladásáról lehet szó.

Valószínűleg nem láthatók Röntgen-képen.

Látatlanban azt tudnám javasolni, hogy egy tapasztalt sebésznek kellene megmutatni, aki valószínűleg helyi gyulladáscsökkentő kenőcsöket, illetve borogatásokat, párakötést ("dunsztolást") fog javasolni.

Persze a szokásos mammográfiákra- ultrahangra azért járjon el továbbra is.

Jobbulást az asszonynak!

 Üdvözlettel: Dr. Nagykálnai Tamás

WEBBeteg szakértő
Dr. Nagykálnai Tamás
Kérdés: 2009. június 26., 14:01 ;Megválaszolva: 2009. június 26., 14:01
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
emlőgyulladás?
Tisztelt Doktornő/Úr! Három napja bal mellbimbóm felett a bőröm picit piros lett és egy kicsit duzadtabb, keményebb tapintású is. Van egy kisebb...
Tejláz?
Tisztelt Dr.Úr/Nő! Én egy 2 hónapos gyönyörű és szépen fejlődő kislány édesanyja vagyok. 3 napja éjjel, fejés után nagyon...
Ujabb szövetminta vétel...
Szövettani leírás jelentése
5 évvel ezelőtti emlőrák metastasisa merült fel PET CT és koponya MRI képalkotó diagnosztikai leletek alapján. A koponya csontból vett szövettani...
Jobb mell fájdalom