Hipohonder

Úgy körülbelül három hete bevertem a mellemet.Nem nagyon, csak kicsit, és tudom hogy ennyitől nem lehet mellrákom.De én mégis egyfolytában azt mesélem be magamnak hogy mellrákom van. A kérdésem viszont az lenne, hogy ha valaki ilyen dolgot beképzel magának, akkor a végén kialakulhat nála emlőrák? Mármint csak attól hogy beképzeli magának?

WEBBeteg szakértő válasza félelem témában

Kedves Kérdező!

Jól fogalmazott.

Hipochonder tetszik lenni.

Lehet félni (szorongani) mindentől, például az emlőráktól is. De sok mástól is.

A szorongásnak nincs tárgya, csak szorongunk.

A félelemnek van tárgya, az leglább érthető: pl. félek a keskeny sikátoban hazamenni, mikor 120 kilós fiúk állnak az utamban.

De a tárgytalan szorongás is van, létezik. Keltik bennünk a szorongást a hülye újságok.

Nem hiszem, hogy az emlőrák lenne a legfontosabb, amitől félnem (vagy szoronganom) kellene.

Kis emlő-sérülés nem okoz emlőrákot.

De a nagy sem.

Ez a betegség nem a sérüléstől van.

Az emlőrákot bizonyos sejtek genetikai elváltozása (hülyesége, instabilitása) okozza.

Sajnos van, létezik, el kell fogadnunk. Csakhogy: túl kell élnünk, erről szól most már a zene!

Ne gondolkozzon az emlőrák lehetséges okain!

Próbáljon csudálatos (és egyetlen, megismételhetetlen) életet élni.

Az sem rossz.

KézcsókkalÜdvözlettel: Dr. Nagykálnai Tamás

Dr. Nagykálnai Tamás
Kérdés: 2009. július 01., 22:38; Megválaszolva: 2009. július 01., 22:38
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Hogyan tovább emlődaganat esetén?
Mennyire gyógyítható?
Emlődaganat?
Biopszia 96 éves korban
Tisztelt Főorvosnő! Édesanyám elmúlt 96 éves, pangásos szívelégtelenséggel, krónikus veseelégtelenséggel, idült ischaemias szívbetegséggel...
Mell trauma lelet aggodalom