Reagálok a válaszára

Tisztelt Nagykálnai Főorvos Úr.

Nagyon szépen köszönöm, hogy válaszolt. Elnézést kérek, valóban elírtam a dátumot. A műtét 2007. aug-ban történt, és decemberben kaptam meg a 25 sugárkezelést. Ami a jobb emlőben lévő csomó méretét illeti gyakorlatilag 2006. májustól fejlődött ki, ugyanis a panaszom alkalmával történt újabb mammographia / 2007. / május vizsg-nál az előző rtg. felvételeket is megnézték és utólag mrgtudtam, hogy ez sem volt már negatív. Tehát amikor már jelentkeztek a gyakori fájdalmaim, addigra már ekkorára nőtt, csak ezt nagyon sok lett volna leírnom. Annyira figyeltem, hogy minden szerepeljen ami fontos, megmondom őszintén, hogy Ön az egyetlen, akihez bizalommal fordulok és kérdést merek feltenni. Kicsit elbizonytalanított a válasza az emlőrekonstrukció műtét információval kapcsolatosan. Már kérdezgettem és lehet, hogy azoknak van igazuk, akik szintén nem javasolják. Nem is tudom hogy írjam le,   igaz, hogy 50 éves vagyok, de nagyon fiatalos és lelkileg is szerintem jobb lenne. Ne értsen félre, nem vagyok ettől depressziós. Sok mindenben zavar ez az állapot. Egyébként nagyon félek a műtéttől, én is hallottam, hogy nem kellemes és hogy akár nagy fájdalmakkal is járhat. Most a napokban kerestem fel az operáló Főorvost és Ő azt mondta, hogy rám bízza a döntést. Én pedig azt hittem, hogy egyetért velem, úgyhogy egy kicsit csalódott vagyok. De akkor mint írta, még nem is telt el a megfelelő idő. Nagyon hálás vagyok a válaszáért és köszönöm az őszinteségét. Tisztelettel és köszönettel, Probst Tiborné

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza emlőrák témában

Kedves Kérdező!

Tehát 2007-ben volt a műtét, 2007 végén a sugárkezelés.

Egyelőre várnék a rekonstrukcióval.

Persze én az onkológia (a rák) szempontjából figyelem az eseményeket.

Legkorábban 2009 végén, -2010 elején elkezdenék gondolkodni a dolgon.

Megbeszélném a műtét elvégzésére kiszemelt plasztikai sebészemmel, hogy milyen lehetőségek vannak, a rekonstrukciós folyamat előre láthatóan milyen lépésekből fog állni. (pl. honnan veszik a pótlást: a saját hátizmomból /latissimus dorsi lebeny/, a saját hasfali zsíromból és egyéb szövetekből, stb., vagy idegen anyaggal /szilikonnal, előtte sóval feltölthető expanderrel, stb./) pótolnak. A másik emlőből vesznek el, azt is igazítják? Emlőbimbója megvan? Azt nem kell újat képezni? Sok-sok lehetséges variáció van, a plasztikai sebész egy szobrász szemével nézi az Ön testét, és hozzá még ismeri az emberi anatómia és a sebésztechnika adta lehetőségeket. Ez a foglalkozása. Azoknak a lebenyeknek élniük is kell, vérellátásukat biztosítani kell, a varratok nem lehetnek túl lazák, de nem is feszülhetnek. A hegvonalak lehetőleg ne látsszanak. A beteg elképzelésének, karakterének feleljen meg a végeredmény (ne legyen nagyobb, kisebb, körte, alma, stb.)

Tehát van bőven munka vele.

A több műtét több hónap munkaképtelenséggel is járhat.

Várjunk egy kicsit.Üdvözlettel: Dr. Nagykálnai Tamás

Dr. Nagykálnai Tamás
Kérdés: 2009. június 12., 15:55; Megválaszolva: 2009. június 12., 15:55
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat