Emlőfájdalom 2.

Tisztelt DoktorÚr/Nő!

Köszönöm gyors válaszát! Írtam korábban, h a melleim kb 3 hete folyamatosan fájnak, de életkoromat nem közöltem! 21 éves vok, gyógyszert nem szedek, így fogamzásgátlót sem! Továbbra is ugyanúgy, rendszeresen fájnak érintésre, mikor futok! Így tudna nekem vmi diagnózist írni?

Visszajelzését előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza a emlőfájdalom témában

Kedves Hölgyem!

Bár diagnózist nem tudok írni (ezt csak a megfelelő vizsgálatok elvégzése után lehetne adni), de megpróbálok segíteni. Az első dolog, hogy amennyiben a terhesség felmerül, csináljon egy terhességi tesztet.

Legvalószínűbb, hogy hormonális vátlozás hatására van panasz. Az ún masthopatiás emlőelváltozás okozhat ilyen érzékenységet, vagy pl. a prolaktin nevű hormon túltermelése, ami tejelválasztást is okozhat.

Megijedni nem kell, amit javaslok, hogy menjen el a háziorvoshoz, aki a megfelelő vizsgálatokra be tudja majd utalni.

 

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. május 31., 12:07; Megválaszolva: 2011. október 04., 12:30
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat
Emlő fájdalom
Mell ultrahang kóros eltérésre utal