Meddig tarthat a mostani állapotom?

T. Doktor úr/Nő. A kérdésem a következő lenne, 2003.-ban meg műtöttek melldaganattal, ami nem a mellben volt hanem a szegycsonton onnan vették le. Kezeléseket kaptam majd 2006, -ban csontvelö daganatot diagnosztizáltak rosszindulatút, és most megint kezeléseket kapok. Elöször, amikor kiderült kemóterápiát kaptam, de 2008 nyarán kómába estem egy hónapig voltam ebben az állapotban a neurológus szerint a gyógyszer okozta, amit az infúzióba kellett beletenni Zometa volt a neve a gyógyszernek. A felépülésem után már csak a gyógyszert mert adni az orvosom a Kékgolyó utcában mert ott kapom a kezelést a mostani gyógyszer neve Bondronat. Nem is nézett utánna, hogy a gyógyszernek lehetnek e ilyen mellék hatásai, az az igazság, hogy már nem is bízom benne annyira, hogy a kezelésnek eredménye is lesz. A legutóbbi rtg. szerint a medencénél találtak valamit vagyis látott a rtg vizsgálaton az orvos. Majd júliusban és augusztusban lesznek vizsgálatok Mr. CT. Csontizotóp is mert előjegyzés van. Ezek után az lenne a kérdésem mert a kezelő orvosom nem akar vagy nem tud nekem válaszolni, hogy meddig tarthat ez a fajta betegség lefolyása mert jó lenne tudni mert ez egy állapot megtartó kezelés ezt én is tudom, azért mondhatna valamit, hogy a dolgaim el tudjam intézni, agy kb időt, hogy meddig kell szenvednem még, de senki nem tudja. Vagy váltsak orvost talán ezen is gondolkoztam, mert úgy veszem észre és ezzel a hozzájáró beteget 80 százaléka ezt mondja, hogy nem is érdekli a beteg, hogy mi van vele rutinból meg méri a vérnyomást van e panasz és már mehetek is. Nagyon kérem ha tud nekem válaszolni kérem tegye meg hátha okosabb leszek a válaszától egy kicsit. Köszönöm, hogy meg hallgatott. Üdvözlettel.

WEBBeteg Szakértő válasza melldaganat témában

Kedves Korcz Ilona! Sajnos nem írja le a 2003-ban észlelt melldaganatát (szövettan, nagyság, hormonreceptorok, HER2 receptor, nyirokcsomók, stb.), de szakvéleményt kér arról, amit nem mesél el. Azt sem tudom, hány éves, pedig ez igen fontos lenne például a hormonkezelések miatt. Azt írja, hogy 2006-ban újabb daganat jelentkezett, amit "csontvelő" daganatnak ír. Nem véletlenül az eredeti emlőráknak az áttéte jelent meg a csontokban? Utóbbira következtetek a Zometa, illetve Bondronát gyógyszerekből, melyeket különféle rosszindulatú daganatok csontáttétei esetén adagolunk. Az első Zometa infúzió után egy-két napig tartó hőemelkedés, borzongás, stb. lehetséges, de az egy hónapig tartó "kóma" az biztosan nem a Zometától volt. Ilyet nem olvastam sosem, pedig csaknem ezer cikk elolvasása alapján egy egész könyvet írtam ezekről a gyógyszerekről ("Optimális biszfoszfonát kezelés emlőrákban"). A Bondronát szintén igen hatásos gyógyszer csontáttétek esetén. Ezek mellé D-vitamint és Calciumot is szedjen mindenképpen. 1./ A pontos, részletes eredeti diagnózis, 2./ a kapott kezelések, 3./ és a jelenlegi állapot (Röntgen, hasi ultrahang, csontizotóp, stb.) ismeretében tudnék csak vállalkozni prognózis alkotására, ezért ezeket tételesen kérem írja meg, vagy egyszer személyesen beszéljük meg. Ha nincs életfontos szervekben áttét, például a májban, tüdőben, akkor a csontáttétekkel sok-sok évig lehet élni a mai gyógyszerek birtokában. A Kékgolyó utcai Kórház orvosainak túlterheltségén - és az ebből eredő időhiányon - sajnos én magam nem tudok változtatni, de szívesen elbeszélgetek Önnel a lehetséges kezelésekről, a jövő kilátásairól. Várom válaszát, kézcsókkal Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2011. szeptember 29.

Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek

IGEN VAGY NEM?
Metastikus emlótumor koplex kezelése után jelenleg palliativ célzatú mastectomia és abd jöhet szóba. Az emlót nói ókólnyi tumor tólti ki, az axillában két...
Szükséges-e a kemoterápia?
Juniusban estem át egy mellmütéten 18 mm nagyságu daganat volt, ami a szövettani vizsgálat után kiderült, hogy rosszindulatu, carcinom mamar infiltrativ,...
Melldaganat - mellhartya attet...
Kérem segítsen értelmezni a PET Ct lelet alabbi sorait: Helyenként fokozott a vázizmok és a rekesz aktivitása. A gége-aktivitás baloldali túlsúllyal...
Biopsia után 2.
A fenti cimen küldött kérdésemre köszönettel megkaptam a választ, de szeretném a Dr.urat megkérdezni, hogy mit értett az "érdekes lesz a választandó kezelés"...
Biopsia után 2.
Elnézést a helytelen fogalmazásért! Nő, 56 éves panaszom nincs, az éves mammografiai vizsgálat után valami "nem tetszett" a doktornőnek és, hogy 100%-ban...
Terhesség alatt van-e fokozott rák...
Kedves Doktor Nő/Úr! Az anyukámnál 3 éve melrákot diagnosztizáltak, akkor már sajnos előrehaladott stádiumban. Az esetleges hajlam miatt folyamatosan minden...