Meddig tarthat a mostani állapotom?

T.Doktor úr/Nő. A kérdésem a következő lenne, 2003.-ban meg műtöttek melldaganattal ami nem a mellben volt hanem a szegycsonton onnan vették le.Kezeléseket kaptam majd 2006, -ban csontvelö daganatot diagnosztizáltak rosszindulatút, és most megint kezeléseket kapok. Elöször amikor kiderült kemóterápiát kaptam de 2008 nyarán kómába estem egy hónapig voltam ebben az állapotban a neurológus szerint a gyógyszer okozta amit az infúzióba kellett beletenni Zometa volt a neve a gyógyszernek. A felépülésem után már csak a gyógyszert mert adni az orvosom a Kékgolyó utcában mert ott kapom a kezelést a mostani gyógyszer neve Bondronat.Nem is nézett utánna hogy a gyógyszernek lehetnek e ilyen mellék hatásai, az az igazság hogy már nem is bízom benne annyira hogy a kezelésnek eredménye is lesz. A legutóbbi rtg. szerint a medencénél találtak valamit vagyis látott a rtg vizsgálaton az orvos. Majd júliusban és augusztusban lesznek vizsgálatok Mr.CT.Csontizotóp is mert előjegyzés van.Ezek után az lenne a kérdésem mert a kezelő orvosom nem akar vagy nem tud nekem válaszolni hogy meddig tarthat ez a fajta betegség lefolyása mert jó lenne tudni mert ez egy állapot megtartó kezelés ezt én is tudom, azért mondhatna valamit hogy a dolgaim el tudjam intézni, agy kb időt hogy meddig kell szenvednem még, de senki nem tudja. Vagy váltsak orvost talán ezen is gondolkoztam, mert úgy veszem észre és ezzel a hozzájáró beteget 80 százaléka ezt mondja hogy nem is érdekli a beteg hogy mi van vele rutinból meg méri a vérnyomást van e panasz és már mehetek is. Nagyon kérem ha tud nekem válaszolni kérem tegye meg hátha okosabb leszek a válaszától egy kicsit.Köszönöm hogy meg hallgatott. Üdvözlettel Domsáné Korcz Ilona

WEBBeteg Szakértő válasza melldaganat témában

Kedves Korcz Ilona!

Sajnos nem írja le a 2003-ban észlelt melldaganatát (szövettan, nagyság, hormonreceptorok, HER2 receptor, nyirokcsomók, stb.) , de szakvéleményt kér arról, amit nem mesél el.

Azt sem tudom, hány éves, pedig ez igen fontos lenne például a hormonkezelések miatt.

Azt írja, hogy 2006-ban újabb daganat jelentkezett, amit "csontvelő" daganatnak ír. Nem véletlenül az eredeti emlőráknak az áttéte jelent meg a csontokban?

Utóbbira következtetek a Zometa, illetve Bondronát gyógyszerekből, melyeket különféle rosszindulatú daganatok csontáttétei esetén adagolunk.

Az első Zometa infúzió után egy-két napig tartó hőemelkedés, borzongás, stb. lehetséges, de az egy hónapig tartó "kóma" az biztosan nem a Zometától volt. Ilyet nem olvastam sosem, pedig csaknem ezer cikk elolvasása alapján egy egész könyvet írtam ezekről a gyógyszerekről ("Optimális biszfoszfonát kezelés emlőrákban") .

A Bondronát szintén igen hatásos gyógyszer csontáttétek esetén.

Ezek mellé D-vitamint és Calciumot is szedjen mindenképpen.

1./ A pontos, részletes eredeti diagnózis,

2./ a kapott kezelések,

3./ és a jelenlegi állapot (Röntgen, hasi ultrahang, csontizotóp, stb.) ismeretében tudnék csak vállalkozni prognózis alkotására, ezért ezeket tételesen kérem írja meg, vagy egyszer személyesen beszéljük meg.

Ha nincs életfontos szervekben áttét, például a májban, tüdőben, akkor a csontáttétekkel sok-sok évig lehet élni a mai gyógyszerek birtokában.

A Kékgolyó utcai Kórház orvosainak túlterheltségén - és az ebből eredő időhiányon - sajnos én magam nem tudok változtatni, de szívesen elbeszélgetek Önnel a lehetséges kezelésekről, a jövő kilátásairól.

Várom válaszát, kézcsókkal

Üdvözlettel: Dr. Nagykálnai Tamás

Kérdés: 2009. május 07., 16:10; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 14:58
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
IGEN VAGY NEM?
METASTIKUS EMLÓTUMOR KOPLEX KEZELÉSE UTÁN JELENLEG PALLIATIV CÉLZATÚ MASTECTOMIA ÉS ABD JÖHET SZÓBA. AZ EMLÓT NÓI ÓKÓLNYI TUMOR TÓLTI KI, AZ...
Szükséges-e a kemoterápia?
Juniusban estem át egy mellmütéten 18 mm nagyságu daganat volt, ami a szövettani vizsgálat után kiderült hogy rosszindulatu, carcinom mamar...
Biopsia után 2.
A fenti cimen küldött kérdésemre köszönettel megkaptam a választ, de szeretném a Dr.urat megkérdezni, hogy mit értett az "érdekes lesz a...
Biopsia után 2.
Elnézést a helytelen fogalmazásért! Nő, 56 éves panaszom nincs, az éves mammografiai vizsgálat után valami "nem tetszett" a doktornőnek  és...
DCIS
Üdvözlöm! A kérdésem az alábbi lenne: Február elején megállapított DCIS-t követően március 6-án megműtöttek., subcutan mastectomiát...