• Mellműtét után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Idézek a leletből:2007.májusában bal emlő szektor műtét, szövettan: invazív ductális carcinoma grade III.122 mm-es daganat volt, szentinel negatív, de triple negatív.Axilla feltárás és disszekció:12 csomóból 0 volt érintett /a műtét közben készült szövettani eredmény alapján nyirokmirigyek eltávolításra kerültek/. 50 Gy sugárkezelés a műtött mellre, 3 sorozat FAC, 3 sorozat Taxotere, 3 sorozat CMF kezelés adjuváns céllal. F.év febr. mammográfia negatív, május és jún. csontiz., mellkas neg. Kérdésem: fenti /Kékgolyó/ kezelés az ezen a lapon megjelent legújabb kezelés volt, ha nem, akkor miért nem? A félévente külön történő vizsgálatok helyett egyszeri alkalommal melyik vizsgálat mutatná ki az esetleges áttétet? /pl.PET-CT?/ Az utóbbi időben nagyon fájnak az izületeim, 3 hetet megelőzően, az eddigi életemben nem volt bűzös a székletem és izzadságom.Erős pörköltszagú az izzadságom a változatlanul rendszeres tisztálkodás ellenére, ami aggaszt, jelenthet-e ez valamit? Fentiek mellett pánik és depresszió betegségekkel is küzdök.

        WEBBeteg szakértő válasza a melldaganat témában

        Tisztelt Kérdező!

        Remélem, csak elírta a 122 mm-es (12.2 cm-es!!!!) daganat méretét. Ha ekkora lett volna, akkor azt nagyon rosszallnám, mert 12 cm-sre "növesztett" emlődaganatos betegnek mit mondjak?
        Hihetetlen is lenne számomra, mert 12 cm-es tumornál teli lett volna a hónalj is pozitív nyirokcsomókkal, arról nem beszélve, hogy ekkora daganat növesztéséhez minimálisan 6-8 év szükséges, és a közepén legalább 6-8 cm-es vérző, bűzös, széteső fekély lett volna.
        Szóval.
        Remélem, csak 12 mm-es volt (vagy 22), de inkább legyen 12 mm.
        Triple negatív. Ez nem jó, de egy paradoxonnal is jár: ez a típus agresszív, viszont nagyon érzékeny kemoterápiára. A legjobb kemoterápiákat adták 9 ciklusban.
        Abszolut korrekt módon jártak el.
        Ön már nagyon nagy valószínűséggel meggyógyult.
        Persze ott van a félelem, hogy mi lesz a jövőben. Rendszeres kontroll szükéges.
        A félelem miatt (negatív egyéb leletek birtokában) PET-CT-t csinálni nem érdemes és nem is indokolt.
        250.000 Forintért lehet csináltatni akár rendszeresen is, de kérdezem: milyen rendszerességgel? Fél évente, három havonta, havonta, hetente, naponta, vagy esetleg naponta kétszer?
        A PET-CT nem véd meg a kiújulástól.
        Mindent szükségest megcsináltak Magával, sajnos, most várni kell türelemmel. Ha két-három éven belül nem jön újra (nem újul ki valahol, nem jelenik meg áttét valahol), akkor gyógyultnak mondanám.
        Más:
        Büdös a széklet és a verejték szaga. Van egy tippem: megváltoztatta az étrendjét, vagy valami "speciális rákellenes csodaszert" szed, és az csinálja ezt.
        Jobbulást kívánok szeretettel:

         Dr. Nagykálnai Tamás onkológus

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-01 19:10:17; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 09:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő!Minden évbe járok rendszeres emlő vizsgálatra, soha nem volt semmi problémám, az eredményeim jók voltak. Azonban időnkét tapasztalok a jobb mellemben illetve néha a balba is kicsi szúró érzést, ami rögtön el is múlik....