• Elkaphatom-e a páromtól a rákot?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Ha a férfinak diagnosztizáltak emlőrákot, kapott is kezelést és párkapcsolatban él, a nőre ez milyen hatással lehet? Benne is kialakulhat csók vagy szexuális együttlét során? A gyerekek örökölhetik?

        WEBBeteg szakértő válasza a mellrák témában

        Az emlőrák nem fertőző, testi érintkezés útján nem terjed, a kialakulásában főleg genetikai, környezeti és hormonális tényezők játszanak szerepet. Az emlőrákos beteggel egy háztartásban élőkre a betegség semmilyen veszélyt nem jelent.

        A férfi emlőrákra vonatkozóan is kimutattak családi halmozódást, tehát a hajlam örökölhető, ezért az utódoknál az esetleges korai felismerésen van a hangsúly, fokozott odafigyelés szükséges.

        Dr. Boros Miklós  sebész


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-04-22 20:09:29; Megválaszolva: 2011. július 28., 07:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: