• Tüdőáttét

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Édesanyámnál három éve mellrákot tapasztaltak melyet műtöttek, levették az egyik mellét. Ezután egy évvel nyirokcsomóban találtak áttétet melyet kemoterápiával kezeltek és el is tűnt a daganat. Aztán a szegycsontban találtak metasztázist melyet sugárral kezeltek és megállították a terjedést. Most májusban a PET CT semmilyen elváltozást nem mutatott ki, de júliusban mikor újra lett csináltatva tüdőáttétet fedeztek fel rajta, legutóbbi CT eredménye pedig ez: multiplex tüdőmetastasis. Jobb oldalon a pectoralis izomzatbsn FDG-avid metastasis. FDG-avid nyirokcsomó metastasis: a mediastinumban és mindkét hilusban. A sternumban csontmetastasis. A kérdésem az lenne, hogy ez mennyire kezelhető, van esélye túlélni Édesanyámnak? Eddig minden kemoterápiát jól viselt a szervezete, mindig eltűntek a daganatok. Köszönöm Válaszát! Tisztelettel: Alexandra

        Dr. Tóth Judit válasza a tüdő és csont áttét témában

        Kedves Alexandra! A daganat kezelhetősége a típusától függ. Nagyon nagy különbségek léteznek emlődaganat és emlődaganat között. Ha a szövettani típusról információt tudunk, az alapján lehet a kezelésről beszélni.


        Dr. Tóth Judit
        Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Tóth Judit

        Kérdés: 2016. október 28., 18:35; Megválaszolva: 2016. november 12., 19:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Online konzultáció az OncoLogic-nál
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.