kemoterápia

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A feleségem nevében tenném fel a kérdésem. Pár hete műtötték emlődaganattal, mintegy 2-2, 5 cm-es részt metszettek ki az egyik melléből. Mirigyeket is távolítottak el, nincs áttét, egyéb elváltozás. Most kezdődne a kemoterápia, amelyről azt hallottuk, hogy létezik egy kíméletesebb módja is, ami esetleg a hajhullás bekövetkezésének az esélyeit is csökkenti. Erről szeretnék többet megtudni, kinek, mikor ajánlott inkább ez a módszer, mennyivel előnyösebb a radikálisabb beavatkozás? Ha jelenleg nincs daganat, megelőzés gyanánt akkor is ajánlottabb az utóbbit végrehajtani? Tisztelettel,

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza kemoterápia témában

Kedves Kérdező!

Sajnos a szövettan nélkül nagyon nehéz nyilatkozni arról, hogy mennyire ajánlott a kemoterápia. Az onkológiai bizottság sok szempontot vesz figyelembe akkor, amikor meghozza a döntést a kezelésről.

A hajhullást nem okozó kezelések sajnos nem alkalmazhatóak az emlődaganat kezelésében.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2016. július 04., 17:29; Megválaszolva: 2016. július 19., 11:54
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
CT eredményem ismét
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2