Jobb oldali emlő fájdalom

Tisztelt doktor! 28 éves nő vagyok. Két hónapja menstruáció előtt két héttel a jobb oldali mellembe szúró, nyilalló fájdalmat véltem felfedezni, ami azóta sem múlik, e miatt nem tudok hasra feküdni, mert nyomásra intenzívebben fáj. Egyébként menszesz előtt egy héttel mindkét mellem feszül, duzzadt, érzékeny és fáj, de ez mindig amikor megjön teljesen elmúlik. A múlt havi menszesz előtt elmentem a körzeti nőgyógyászhoz, aki vizsgálat után megállapította, hogy az emlők mirigyes tapintásúak és adott egy beutalót mammográfiai vizsgálatra, elmentem időpontot kérni és kaptam is, de csak szeptemberre viszont nagyon kellemetlen és ijesztő ez a nem múló fájdalom addig is. Otthon végeztem magamon vizsgálatot, csomót nem érzek, két ponton viszont mintha duzzadtabb lenne és nyomásra fájdalmas, picit az izmaim is fájnak ezen a területen: nyak, tarkó, lapocka. Mostanában nem ütöttem meg és nem is emeltem nehezet. Az lenne a kérdésem, hogy van-e okom aggodalomra, ezek a tünetek utalhatnak-e súlyosabb betegségre és minél hamarabb keressek fel egy olyan magán rendelőt, ahol igaz fizetnem kell, de mihamarabb megvizsgálnak vagy ez csak valami múló gyulladás és nyugodtan várhatok szeptemberig? A családomba visszamenőleg nem volt példa arra, hogy valakinek mell rákja lett volna. Hálásan köszönöm a kérdésemre fordított idejét és válaszát is előre köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza emlő fájdalom témában

Kedves Kérdező!

Ha egy levél alapján meg tudnánk mondani a diagnózist (hogy gyulladás, vagy egyéb baj van-e Önnél) , már nem is lenne szükség vizsgálatokra. Nem tudom, említette-e az időpont kérésnél, hogy nem szűrővizsgálatról van szó, hanem panasz miatt kérik a vizsgálatot. Emlő ultrahang vizsgálat is javasolt! Erre háziorvosa is be tudja utalni, valamint, ha szükségesnek látja, laborba is, gyulladásos paraméterek vizsgálatára. Üdvözlettel.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2015. július 07., 16:21; Megválaszolva: 2015. július 08., 18:26
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
CT eredményem ismét
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2