• Emlőrák fiatalon 2.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Nagykálnai Tamás Úr! Én az a 39 éves, 5 éves kisfiú édesanyja vagyok, aki már augusztus utolsó napján írt Önnek egyszer emlőrák ügyben (előző levelemben részletesen leírtam történetemet és a citológiai eredményemet, ami sajnos C4-es lett dg.: atípusos epitheliosis). Azóta már megkaptam core biopszia eredményemet, ami a következő: makroszkópos leírás: KA: 3 db sz. gombostűfejnyi szövet és 1 db 0, 5 cm hosszú szövethenger, mind ind. mikroszkópos leírás: a vizsgált metszetekben kicsiny tűbiopsziás hengerek láthatóak, melyek az emlőállományból származnak. Ezek egy részében bevérzett zsírszövet figyelhető meg, főleg a széli részeken. Más területeken mastopathias kötegeken belül emlőmirigy végkamrák és néhány helyen tágult, kissé ellapult hámmal bélelt ductus csoportok felszaporodása észlelhető. Malignitás jelét a mélyebb rétegek átvizsgálása során sem találtam. Dg.: enyhe lobularis hyperplasia, simplex mastopathia. A biopsziát végző doktornő azt mondta, hogy ez jó hír, de teljesen nem nyugodhatok meg, mert az elváltozás nem túl kicsi, 15x10 mm-es, ezért előfordulhat, hogy nem került a kicsiny mintákba rákos sejt, közben pedig mégis rákos vagyok. Kerestem sebész orvost, aki viszont bíztatott, hogy nem lesz itt semmi baj, ezért nem is adott sürgősségi időpontot műtétre, majd egy hónap telt el azóta, szeptember 29-én műtenek. Az elváltozás kimetszésére készül a sebész, egynapos sebészeti beavatkozásra. Folyamatosan attól félek, hogy miközben csak múlnak a hetek és tétlenül várakozom (sokszor már teljes kétségbeesésben), ha mégis rákos vagyok (és esetleg már fél évvel ezelőtt is az volt és nem ciszta, ahogy írták! ), akkor tényleg hiába volt minden igyekezetem és lelkiismeretes megjelenéseim a szűrővizsgálatokon, már esetleg ennyi idő alatt áttétes rákos lettem! Kedves Doktor Úr, mit gondol Ön az esetemről, bízhatok én itt még kisebb bajban? Annyira félek...Köszönöm és nagyon várom megtisztelő válaszát.

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a emlő eltérés témában

        Tisztelt Kérdező! A leírás alapján ez nem rák, de érdemes lenne eltávolítani, és a kivett csomót újra, részletes szövettani vizsgálat alá venni. dr. Nagykálnai Tamás


        Kérdés: 2014. szeptember 24., 18:33; Megválaszolva: 2014. október 10., 00:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: