mellrákkel kapcsolatos kérdésem

T.Doktor Úr, v.Hölgy! Előzményként leírom, hogy 1982-ben a bal emlőmet amputálták. A későbbiek folyamán több rekonstrukciós műtéttel helyrehozták.Sok évvel később a jobb emlőmből is eltávolítottak egy diónyi nagyságú, de jóindulatú daganatot. Azóta sok év telt el, minden évben mammográfiai és citológiai kontrollra járok. A tegnapi napon is elmentem a mammográfiai kontrollra, ahol sajnos ismét találtak valamit. A lelet szerint a következő szöveg van leírva: A jobb emlő belső-felső negyedében 5 mm-es elmosódott szélű, echoszegény képlet látható, ezért UH vez.asp.cyt.mintavételre 2012.12.07.-én 11: 00 órára előjegyeztük.Kérem szépen, nyugtassanak meg, ne rettegésben töltsem el a Karácsonyt, hogy ismét kiújult a mellrákom.Édesanyám is abban halt meg sok évvel ezelőtt.Nagyon ideges vagyok és félek, nem tudom, hogy most tulajdonképpen mi lehet ez? Reménykedem, hogy nem lesz semmi baj, de a sok, eddig átélt műtét miatt, azt hiszem, ez érthető.Ebben az évben május 2.-án estem át egy laporoszkópos hólyagsérv műtéten is, az Erzsébet kórház Urológiai Osztályán, ahol sajnos a bevezetett eszköz magától beindult és kiégette a vékonybél egy szakaszát, amit ugyan összevarrtak, de 2 hét elteltével begyulladt a jobb oldalon az alhasam, nagy fájdalmaim voltak.Emiatt bekerültem a Flór Ferenc kórház Sürgősségi Osztályára, majd onnan a Sebészetre.Hála az Égnek, elkerültem a műtétet, infúziókat, gyulladáscsökkentőket kaptam.Jelenleg panaszmentes vagyok a hasammal kapcsolatban.Ezeket csupán azért írtam le, hogy nagyjából legyen Önöknek áttekintésük a jelenlegi állapotommal kapcsolatban. Tisztelt Doktor Úr. Adjon nekem tanácsot és egy kis lelki megnyugvást, amennyiben lehetséges.Szeretném tudni, hogy a tegnapi leletemen szereplő diagnózis mit jelent. Tisztában vagyok azzal, hogy csak a mintavétel analízisének elkészülte után lehet biztosat tudni, de azért kérem a tanácsát. Előre is köszönöm. Üdvözlettel

Dr. Nagykálnai Tamás válasza mellrák témában

Tisztelt Kérdező!

Az az érzésem, hogy ott megint van egy daganat. Ezt is le fogja győzni. De: szövettani (sejttani) igazolás kell. Aztán műtét kell, ezt ki kell bírni. Azután a szövettantól függően utókezelés kell. (majdnem biztos, hogy csak hormontabletta)

Értesítsen

Kérdés: 2012. december 01., 12:32; Megválaszolva: 2012. december 08., 14:54
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Van e áttét?
Mennyi esélye van?
Tartós mellfájdalom okai
Mellrák diagnózis értelmezése
Mellrák, avagy vegyek még tartós...
Tisztelt Doktor Úr! December 17-én műtöttem rosszindulatú emlődaganat miatt, a mellem negyedét távolították el. A műtétkor a sentinel...