mellműtét után

Édesanyámat (68 éves) májusban operálták melldaganattal, az épben eltávolították a daganatot, a kivett 13 nyirokcsomóban elváltozás nincs, sugárkezelést javasoltak neki. Mivel a műtött mellen gyulladás jelentkezett, a sugárkezelés halasztva lett. A háziorvos bőrgyógyászhoz irányította, aki orbáncot diagnosztizált, sajnos peniclilin érzékenysége miatt már a harmadik egyéb antibiotikumot kapja, de nem javul az állapota. Tegnap az onkológus vissza írányította a radiológiára, szerinte nem orbánc, ott leszívtak valami szalmasárga folyadékot, és két hét múlva kell érdeklődnünk a citológia eredménye felől.. A sebészt is felkerestük, aki kérdezte, hogy miért nem jelentkeztünk hamarabb, piros az egész mell most már. Kb. nyolc orvossal került kapcsolatba anyukám, kérdezte is, hogy visszamenjen-e a sebészetre, de azt mondták, nem kell. Én egyfolytában keresgélek a neten, lassan másra se tudok gondolni, mert olvastam a gyulladásos mellrákról, nagyon megijedtem. Gondolom ez a nagy hőség sem segíti a regenerálódást, meg az immunrendszere teljesen legyöngült, az első antibiotikum kúra is nagyon megviselte. Szeretném megtudni, hogy mik lehetnek még a háttérben, remélem nem kell a legrosszabbra gondolni. Válaszukat előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza gyulladás témában

Szokásos: csak a daganat tulajdonságait nem írja le, és erről kellene véleményt mondanom.

Hogy a csudába ítéljem meg a helyzetet, ha nem tudom, hogy miről van szó?

A gyulladás műtét után sok mindentől lehet - tényleg bakteriális fertőzéstől is.

A "gyulladásos" emlőráknak (inflammatory breast cancer) ehhez semmi köze. Ott nem bakteriumok vannak.

Itt ez nincs.

Nyugi.

Kérdés: 2012. július 10., 12:40; Megválaszolva: 2012. július 25., 14:47
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
CT eredményem ismét
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2