Varga gyógygomba onkológus szemmel

Édesanyámat pár hete operálták melldaganattal, az eredmény szerint sikerült az épben eltávolítani a daganatot, a kivett 13 nyirokcsomóban elváltozás nincs, sugárkezelést fog kapni. Gondolom nem vagyunk egyedül, hogy az ismerősök bombáznak bennünket a különféle alternatív gyógymódokkal, amelyekkel kapcsolatban szkeptikusak vagyunk, elsősorban az orvostudományban bízunk. Szeretném megkérdezni, hogy honnan lehet tudni, hogy melyik kiegészítő alternatív gyógymód veszélytelen és melyik kifejezetten veszélyes. A Varga gyógygombáról pedig konkrét véleményt szeretnék kapni. Válaszukat előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Katalin válasza mellrák témában

Kedves Kérdező,

ha a daganat az épben volt eltávolítva - bár nem tudom a méretét és nyirokcsomó áttét nincs, akkor idejében volt észrevéve a betegség és valószínűleg I. vagy II.stádiumú lehet a betegség.

Emlőmegtartó műtét után a sugárkezelés szükséges 25-28 alkalommal. Lehet hogy hormon kezelést is jjavasoltak? - ezt a szövettani leletből és az onkoteam döntéséből lehet megállapítani.

Valőszínűleg amennyiben mellkas rtg és hasi CT, vérkép, labor, onkomarker vizsgálatok sem mutatnak eltérést, a beteg a műtét után a sugárterápiával meg is gyógyult. Az alternatív szerek itt csodásan működnek - hiszen minden gyógyászati beavatkozás után a beteg már nem is beteg, de a közvélemény mégis egyes szereknek tulajdonít csodát.

Naponta látom a betegek küzdelmét, de komoly betegség esetén még gyógyító eredményt nem láttam.

Ha valamit drágán veszünk meg - az biztonságos?

Az alternatív szerek klinikailag nagy vizsgálatokon nincsenek igazolva, máj károsodást okozhatnak...

Az említett konkrét kérdésre is hasonló a nézetem.

Üdvözlettel

Dr. Molnár Katalin

Kérdés: 2012. május 31., 21:08; Megválaszolva: 2012. június 01., 07:10
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat