Benignus jellegű képlet

Tisztelt doktor úr! A bal mellem időnként érzékenyebb, fájdogál. Mai nap folyamán mammográfiás ultrahangon jelentem meg, ahol a vizsgálati leletre az alábbiakat írták: "A bal emlő belső-felső negyedében a mamilla közelében a bőrfelszíntől 2-3 cm-re nagyon jól komprimálható, 6 mm méretű, ovális, éles szélű, közepesen echoszegény képlet látható különösebb mögöttes hangjelenség nélkül. Vélemény, javaslat: Kis, benignus jellegű képlet a bal emlőben. javaslat: fél év múlva ismételt UH vizsgálat." A vizsgálatot végző doktornő azt mondta, hogy egy jóindulatúnak tűnő elváltozás, amit "össze is tud nyomni". Kérem, fejtse ki nekem, hogy milyen elváltozás is ez valójában! Segítségét előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza mellfájdalom témában

Tisztelt Kérdező!

Az emlő állománya nem egynemű és homogén. Kialakulhat benne körülírt, teljesen jóindulatú elváltozások. Ezek sajnos növekedhetnek és okozhatnak panaszokat ekkor műtéti úton el lehet távolítani. Amennyiben növekedne fél év alatt és szed hormonális fogamzásgátlót érdemes átgondolni a nőgyógyászával.

Kérdés: 2012. május 10., 12:56; Megválaszolva: 2012. május 11., 21:34
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat