• Ovestin krém?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Nagykálnai Tamás Doktor Úr! 2010. augusztusában műtöttek bal oldali emlőrákkal. (Teljes emlő elltávolítással.) A szövettani vizsgálat progeszteron és ösztrogén receptor pozitivitást és HER 2 pozitivitást mutatott ki. Ezt megelőzően 2008. áprilisában teljes méh eltávolitás történt, aho a szövattan méhtestrákot állapitott meg. Jelenleg az emlőrák után Femara 2, 5 mg gyógyszert szedek kb. másfél éve. Most felkerestem a nőgyógyászt (aki a méhelvtávolitást végezte) és elvittem az emlőrákkal kapcsolatos papírjaimat is. A probléma most amivel felkerestem a nőgyógyászt az, hogy a hüvelyből váladékolt észleltem. A nőgyógyás megállapította, hogy a hüvely gyulladt, sérülékeny. Két készitményt irt fel, Ovestin krémet és Betadine hüvelykúpot. Az Ovestin krémmel van problémám, mert a betegtájékoztatón többek között ez áll: "Ne alkalmazza az Ovestin krémet c. részben ez áll: - ha mellrákja van, vagy valaha vollt, - ha ösztorgénre érzékeny daganatatos betegsége van, volt." Ezt a készítményt a nőgyógyászom szerint folyamatosan kellene használnom. Ebben kérném segítségét, hogy merjem e használni? Lehet-e ez a Femara mellékhetása? Ott ez is fel van tüntetve. Nincs e más készitmény, amelyet nyugodtan használhatnék? Előre is köszönöm válaszát. Debrecen, 2012. 04, 10. Üdvözlettel: Fazekas Sándorné [email protected]

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a mellrák témában

        Femara szedés mellett hüvelyproblémák léptek fel. A Femara (letrozol) csaknema nullára csökkenti a női jellegű hormont (az ösztrogéneket) a vérben. Ezért számos ösztrogén-hiányos tünet jelentkezhet mellékhatásként: hőhullám, leizzadás, izületi fájdalom, memória-zavar, haj-problémák, hüvelyszárazság és hüvelyflóra megváltozás, vizelési problémák, stb. A hormon-érzékeny emlőráknak (ha van még esetleg egy-két daganatos sejt önben, de ezt senki nem tudja) nem tesz jót az ösztrogén. Pot ezért tetszik a Femarát kapni. Ezért nem túl szerencsés az Ovestin krém használata. Kétségtelen, hogy a nőgyógyász erős ösztrogén-hiányt állapíthatott meg a hüvely képe alapján - de emlőrákban nem szerencsés az ösztrogén-hiány pótlása még helyileg alkalmazott kenőcs formájában sem. Hormont NEM TARTALMAZÓ dolgokat javasolnék látatlanban: előbb Cikatridina hüvelykúp néhány napig, majd Vitagyn C hüvelykúp. Lényegesen enyhülnek a panaszok.


        Kérdés: 2012. április 10., 18:39; Megválaszolva: 2012. április 17., 18:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.