érzékeny mellbimbó

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Kicsit kellemetlen a problémámról írni, de nagyon aggaszt a dolog. Talán azzal kezdeném, hogy 15-16 éves koromtól a mellbimbóim és az azt körülvevő udvar megduzzadt és puffadt jellege a mai napig megmaradt. Sosem mentem vele szakorvoshoz de néhány éve a neten utánajárva megtudtam ezt gynecomastiának hívják és sok férfit érint. Szerencsére nekem nem lettek nőies melleim csupán a bimbót és udvarát érinti. Ezentúl a bimbóim igen érzékenyek is, sokszor előfordult hogy sportolás, munka közben kidörzsölődtek. Biztos ami biztos alapon öt éve elmentem ultrahangos kivizsgálásra is és azóta is minden évben felkeresem az orvosom (ez tavaly sajnos elmaradt). Ami miatt megkerestem most Önt az egy hónapja tartó kellemetlen időnként fájó érzés a jobb mellbimbómban. Párom által történt sérülésből fakad szerintem, mert nagyon erősen megcsípte-szorította kb.négy hete. Az azt követő három napban ruhát sem tudtam húzni mert nagyon fájdalmas volt ha hozzáért valami. Egy hét után jelentősen javult a helyzet és ez azóta is változott de időnként még érzek kisebb fájdalmat, főleg ha a ruha megfeszül rajtam vagy pl. törölközöm esetleg egy mozdulat, emelés váltja ki. Kérdésem az lenne, hogy ez ilyenkor normális-e? Meddig tarthat a regenerálódás. Esetleg kialakulhat-e komolyabb baj, daganat stb.? Menjek-e el haladéktalanul vizsgálatra? Ha igen, milyen szakorvost keressek, milyen vizsgálat ajánlott? Válaszukat előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza a mellfájdalom témában

Tisztelt Kérdező! Amennyiben kifejezett panaszt okoz a gynecomastia műtéti úton a mirigyállományt el lehet távolítani. A trauma ne tud hosszútávon semmilyen kórosat okozni, agy emiatt aggódni nem kell. A panaszok mértékét mérlegelje és beszélje meg emlősebésszel a műtétet, amennyiben erre a döntésre jut. Amennyiben szed étrend-kiegészítőt hagyja el.

Kérdés: 2012. április 10., 08:40; Megválaszolva: 2012. április 13., 09:42
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Ez vajon a mellrák jele is lehet?
Már egy ideje megfigyeltem ,hogy egyre csak tűnik el a mellem ,és néha a bal mellemben fájdalmat érzek és ezzel együtt a bal hónaljamban tálaltam egy...
Intramammaris nyirokcsomo
Mell jóindulatú daganata
Emlő ciszta leszívása
Emlőrák???