• Vérkép alapján lehet daganat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Édesanyámat már kétszer műtötték mellrákkal, nyirokcsomóit eltávolították, egyik mellét pedig teljes mértékben csonkították. Első műtéte kb 13 éve volt, második műtéte amikor ismét beavatkozásra volt szükség 7 éve. Jelenleg volt vérképvizsgálaton, egyéb vizsgálatok később lesznek az időpontok miatt. Viszont aggaszt a vérképeredménye, és ebben szeretném a segítségét kérni. Lehetséges e hogy valami probléma van ismét? Az eredményei amelyek a referenciaértékhez képest magas volt: alkalikus foszfát: 536; CRP 16; Vörös vértest süllyedés: 32; Leukocita+++; SECA 19-9: 32, 57 Ön szerint lehetséges gond? Kell e tennem valamit, mivel az eredményeket a kezelőorvosa áprilisban vizsgálja csak, akkora rendelte vissza. Viszont édesapám most veszítettem el 59 évesen, és szeretném időben tudni a problémát, hogy minél előbb orvosolható legyen. Annyit tudok, hogy mostanában meg volt fázva, esetlegesen befolyásolhatta az eredményt? Köszönöm válaszát, Üdvözlettel: Fné

        Dr. Boros Miklós válasza a mellrák témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt laboreltérések nem specifikusak, így konkrét diagnózist nem lehet mondani. A vérkép nem alkalmas rosszindulatú daganat diagnózisának sem kizárására, sem megerősítésére.


        Kérdés: 2012. március 12., 19:36; Megválaszolva: 2012. március 13., 16:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.