mellrak kezelese

2 fazis, ban vagyok, daganat 2, 5-2cm.szukseges eltavolitanni az egesz mellet, vagy csak eltavolitanni a daganatot?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza a mellrák témában

Nem értem, mi az, hogy "2 fázisban vagyok". A 2-2.5 cm-es emlődaganat esetén legtöbb esetben elégséges a daganat eltávolítása - persze biztonsági zónával együtt. Hacsak nem a daganat behúzza a bőrt, vagy a bimbót, vagy több gócban is jelen van. Persze függ az emlő méretétől is: kicsi emlőből kivett 4-5 cm átmérőjű (daganat plusz a biztonsági zóna) göb esetén az emlőből alig marad valami, ennek sok értelme nincs. Méretes emlőnél a konzervatív műtét könnyebben lehetséges. Nem mindegy ezen kívül, hogy vannak-e tapintható nyirokcsomó-duzzanatok a hónaljban. Ilyen módon én innen a távolból nem tudom megmondani, hogy konzervatív, vagy radikális műtét szükséges-e.

Kérdés: 2012. március 12., 11:45; Megválaszolva: 2012. március 24., 16:15
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Intramammaris nyirokcsomo
Mell jóindulatú daganata
Emlő ciszta leszívása
Emlőrák???
Emlő ciszta
Tisztelt Doktor Úr /Doktornő Olyan kérdésem lenne, hogy már 3éve folyamatosan nyomonkövetés alatt van egy ciszta a bal oldali felső quadrásban....