• CT LÉZER mammográfiáról véleményt szeretnék

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Nagykálnai Tamás! Mi a véleménye a CT LÉZER mammográfia vizsgálatról? Ellentétes híreket olvastam erről a vizsgálati módszerről szeretném ha elmondaná őszintén, hogy melyik ad pontosabb eredményt a hagyományos röntgen sugaras mammográfia, vagy a CT lézer mammográfia? Azért kérdezem, mert félévente javasolják nekem a kontrollt, tavaly áprilisban kiderült, hogy mikromeszesedés van a bal mellemben. A féléves kontrollon nem változott a meszesedés, de mindkét mellemben 2-3 mm-es nem telt ciszta is képződött. A vélemény meszesedéssel járó fibrocisztás elváltozás a bal emlőben. Aggódom, a röntgensugár káros hatásától, ha lehetne elkerülném a hagyományos mammográfia vizsgálatot. A másik kérdésem, ha az ultrahang az én esetemben, csak egy 2-3 mm-es cisztát mutat ki, akkor a mammográfia vizsgálatra miért van szükség félévente? Válaszát előre is köszönöm: Ildikó

        WEBBeteg szakértő válasza a mellrák témában

        Ne kívánja tőlem, hogy összehasonlítsam az almát körtével. A röntgent az ultrahanggal, meg a mágnes-rezonanciával, meg a lézerrel. Ha kellemesebb, jobb, azt csinálja! Csak nem ugyanaz a találati pontosság!


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. február 24., 16:30; Megválaszolva: 2012. március 24., 16:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: