• mammographiai lelet értelmezése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Van e aggodalomra okom? Az ultrahang vizsgálat ez után következik. Az emlőkben a zsíros involutio részleges. Retromammilarilsan és a külső quadránsokban még mindkét oldalt restmirigy van.Jobb oldalt az alsó quadránsok határán színes gombostűfejnyi meszesedés van, pathologiás árnyék nélkül. Az axillának megfelelő borsónyi éles szélű lágyrész képlet van, ami lgl lehet.

        Dr. Boros Miklós válasza a mammográfia témában

        Tisztelt Kérdező! Életkornak megfelelő a lelet. Az apró meszesedés nem veti fel rosszindulatú daganat gyanúját, a nyirokcsomó pedig normális helyen és méretben található. Végezzen rendszeresen önvizsgálatot és járjon el továbbra is a szűrésre.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2012. február 03., 14:15; Megválaszolva: 2012. február 06., 20:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: