• Mellbimbó fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Nejem idén júniusban szült császármetszéssel. Előtte, áprilistól sokáig kórházban volt, mivel egymás után volt 3 ptx-e. A ptx-et csövezéssel kezelték, először a kulcscsontnál, majd további két esetben a bal oldali bordáknál vezették be a csövet. Az utolsó becsövezés elég rosszul zajlott, nagyon fájdalmas volt, többször bevezették, majd kivették, igazgatták a csövet, mert nem találták a levegőt. Utána sokáig fájt az oldala, bordája, az egész bal melle, ami aztán szép lassan elmúlt. Szülés után volt CT-n, amivel mindent rendben találtak. Szerencsére azóta semmi baj sem történt, azonban gyakran előfordul, hogy a becsövezés helyétől a mellbimbó körülig futó vonalban fájdalmat érez. Nem elviselhetetlen, de kellemetlen. Érdeklődnék, hogy vajon ez a csövezés következménye lehet még, esetleg valami izmot, ideget megsértettek vagy attól különálló probléma? Esetleg van-e valami gyógymód a kezelésére? Köszönettel

        Dr. Boros Miklós válasza a mellfájdalom, ptx témában

        Tisztelt Kérdező! A mellkasi drain nyomta a borda alsó szélén futó ideget. A leírt tünet nem ritka. Szedjen B vitamint és végezzen gyógytornát. A kellemetlen panasz javulni fog. Újabb PTX esetén mellkas-sebésztre kell menni, műtéti megoldás szükséges.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 15., 11:12; Megválaszolva: 2011. december 18., 15:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés