Magas vérnyomás változása stressz hatására

Kedves Doktornő/Úr, Tavasszal a háziorvos 147-es vérnyomást mért a rendelőben. Tritace-t írt fel hogy szedjem. Mire hazaértem 130 lett az érték. Úgy olvastam, hogy a 135-ös értékig nem beszélünk magasvérnyomásról. Nem kezdtem el szedni, hanem fokhagyma kapszulát kezdtem szedni és fagyöngy teát inni. Ezek után soha nem volt 135 fölött a vérnyomásom. A napokban erős stresszhatás ért, 160-170 közötti értékeket mértem 2 napon keresztül. A háziorvos által felírt gyógyszerből reggel bevettem egy felet (így írta fel annakidején) aznap este 160 maradt. Ma szintén egy felet vettem be. 125 és 117 re ment le a vérnyomásom. A mai napon a problémám megoldódott, nyugodt vagyok. A kérdésem az lenne, hogy ha már elkezdtem a gyógyszert szedni abba lehet e hagyni? Visszatérhetek e a fokhagymához és a fagyöngyhöz.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás témában

Kedves Kérdező! Vezessen vérnyomás naplót, illetve javasolt ABPM 24 órás vérnyomásmérő felhelyezése, ez alapján lehet dönteni a gyógyszerszedés szükségességéről. Egyébként a vérnyomás célértéke nem azonos, a szív- és érrendszeri rizikótényezőktől egyedileg változik.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. november 01., 16:05; Megválaszolva: 2011. november 02., 18:45
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás
általános kérdés
Stressz,pánik,magasvérnyomás,TIA...
Érelmeszesedés?
Korrekt vérnyomás értékek?