Gyógyszer változtatás.

Tisztelt Doktor Úr! Tenox 10 mg gyógyszert szedek kb. 10 éve. Sajnos mostanában olvastam el a betegtájékoztatót. A leírt mellékhatások közül a következők jelentkeztek: Kopaszodás fáradság arc, és bokaödéma, és ritkán szédülés. A gyógyszeres kezelés óta 130/ 80 körüli a vérnyomásom. Az lenne a kérdésem, hogy változtathatok e gyógyszert? Mit ajánlana nekem? Ui: Azért szeretnék váltani mert mert nagyon be van dagadva a bokám, és az arcom. Üdvözlettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza a magas vérnyomás témában

Kedves kérdező! A lábdagadás számtalan oka lehet a gyógyszeren kívül, pl. túlsúly, visszeresség, szívelégtelenség. Ha egyértelműen a Tenox szedéséhez köthető, beszélje meg a cserét háziorvossal, rengeteg más vérnyomáscsökkentőből lehet választani (pl. ACE-gátlók, ARB-k), de ha ez nem oldja meg a problémát, javasolt további kivizsgálás.

Kérdés: 2011. október 23., 20:04; Megválaszolva: 2011. október 24., 14:49
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás
általános kérdés
Stressz,pánik,magasvérnyomás,TIA...
Érelmeszesedés?
Korrekt vérnyomás értékek?