• Makacs vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! 3 éve magas a vérnyomásom, a terhességem alatt jött ki,ezért is hitte az orvosom hogy szülés után rendeződik.Sajnos nem így történt.Lavestra H 100mg-ot szedtem rá.Sokáig rendben is volt a várnyomásom,ezért egy idő után nem is méregettem, csak az orvos mérte a 2 havonkénti kontrollon. Másfél hónapja sokat fájt a fejem és állandó nyomás volt benne. Akkor fog problémáim voltak és azt hittem attól van,sajnos később kiderült nem az volt az oka. Addigra már 227/130-as vérnyomásaim voltak. Különböző vizsgálatokra küldtek:mellkas röntgen,ultrahang,szemfenék vizsgálat, labor! Mindent rendben találtak. Kaptam új gyógyszert:Lisonorm, de semmi javulás 5 nap múlva írtak hozzá egy esti gyógyszert: Lisopress 10 mg-t, ez sem hozott eredményt. Újabb 5 nap múlva kaptam még egyet: Rawel SR 1,5 mg-t, amit délben kell szednem. Most ott tartok hogy délelőtt a vérnyomásom 150/86 és 160/95 között mozog, de késő délutánig eléri a 175/99 és 195/111 közötti értéket. Mellette fehér fagyöngy teát is iszok, semmi lényeges javulás! Családomban mindenki magas vérnyomással küszködik, édesapám agyvérzésben halt meg. Nagyon el vagyok keseredve mi lesz velem ha ennyi gyógyszer sem használ! Egy vesém van, azt is féltem hogy tönkre teszi a magas vérnyomásom. Erről jut eszembe vesefunkciót is vizsgáltak az is rendben volt! Kérem tanácsát mit tehetnék vérnyomásomért!!?? Köszönöm türelmét! Üdvözlettel: Anikó!

        Dr. Bene Orsolya válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Mindenképpen javasolt hypertonia centrum felkeresése (megyei kórházakban, egyetemi centrumokban ált.), ahol kivizsgálják, nincs-e egyéb oka a gyógyszerrezisztens magas vérnyomásnak. Pl. a veséhez vezető artéria szűkülete is okozhat jelentős vérnyomás-problémákat (bár ekkor valószínűleg nem lenne normális a vesefunkció, főleg a Lisopress mellett), de hormonális eltérés, alvás közben jelentkező légzéskimaradás is vezethet nehezen beállítható értékekhez, ezeket érdemes kizárni.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 19., 18:46; Megválaszolva: 2011. október 20., 11:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés