• Magas vérnyomás kezdete?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Udvozlom, elsosorban be kell, hogy valljam, hogy kisse hipochonder beallitottsagu vagyok, de ennek ellenere szertnek valaszt kapni a kerdesemre. Mivel az utobbi 1 evben allandoan rosszulletek jonnek elo nalam, szedules, hanyinger, rossz kozerzet, mar szamtalan kivizsgalason atestem. Legutobb a kardiologian voltam, csinaltak nalam EKG, terheleses EKG (bicikli), es 24 oras Ekg-t. Szerencsere mindenem normalis lett. De az utobbi 5 napban, mert vernyomas ertekeim aggasztanak. Reggel 120/80-94, a napkozbeni pedig magas 132/90-95, az esti pedig ismet normalis:117/75-80. Mivel a csaldomban, tobb embernel elofordult a magas vernyomas (edesanyamnal is), szeretnem megtudni, hogy ez lehet e a magas vernyomas kialakulasanak a kezdete (a 90-es also ertek)?Vagy esetleg csak atmeneti allapot a faradsag es a natha miatt?Elore is koszonom valaszat

        WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Kérdező! Akkor beszélünk magas vérnyomásról, ha a szisztolés érték meghaladja a 140, vagy a diasztolés érték a 90 Hgmm-t. Vezessen vérnyomás-naplót, figyeljen jobban az életmódjára (étkezés, dohányzási tilalom, alacsony sóbevitelt, testmozgás, stressz kerülése), a naplót néhány hét után mutassa meg a háziorvosnak.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 04., 13:23; Megválaszolva: 2011. október 05., 09:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés