• Kérdéseim, fontosak!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr.Csuth Ágnes! Több, mint 9 éve van magas vérnyomás betegségem. Szoktam járni belgyógyászhoz is.3 gyógyszert szedek rá, Covarex As Comb Forte, MetroprororZ Hexal, remélem így kell írni a nevét, valamint Portiron 100 mg-os.Ám folyamatosan érzem, szédülök, meg, hogy magas, bár ingadózva a tenzióm, illetve azt is szoktam néha érezni, ez nagyon ritka, hogy alacsonyra ugrik. A fejem is folyton fáj.. Asztmás is vagyok, emiatt is járok dokihoz, évente most már.Pszichés bajaim is vannak, ezek miatt is kell mennem 2-3 havonta a doktoromhoz... Kérdéseim: Így milyen gyakran kell menni vérnyomás ellenőrzésre? Többször fönt volt már a 24 órás rajtam. Sokszor kezeltek már kórházakban is a vérnyomásom miatt is.és a többi bajom miatt is... A fejfájás és vérnyomás összefügghet? Köteles -e kiadni egy ideggyógyász a EKG-s papíromat? Azt állítja, már odaadta, ám nem így van.!.. Ez már kb. 2 éve volt... Többször beadtuk már a leszázalékolásomat, ám a legutóbbi 44%-os ÖEK.Ám nem tudok elhelyezkedni sem.Üzem orvos nem engedett ki a közmunkára, ám azt is ráírta a papírra,:"személyes rehabilitációs tervvel foglalkozható" Gondolom ez egészen röviden azt jelenti, egyéni megbeszéléssel az adott esetleges jövőbeli munkaadómmal történik majd. A pszichiáter orvosom szerint esetleg csak védett munkahelyen dolgozhatnék, mivel azonban nincs meg a min. 50%-os ÖEK-em, így ez is "tárgytalan". Folyton fáradt is vagyok...Ám szeretném munkát is találni.Illertve a továbbtanulás is érdekel.Ám ezt se javasolja a pszicháterem.Van egy érettségim és egy szakképesítésem amúgy... Magántanulóként végeztem el a szakközéposztályt, egyéni órrarend nyomán.Illetve a 7.8. osztályt is... A védett munkahely helyben pedig egy lenne, a héten is kerestem a tulajdonosát, ám elfoglalt, nem találtam bent megint... Várom válaszait: Tolnai Imre

        Dr. Csuth Ágnes válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Kérdező! A vérnyomást mérje rendszeresen, vezessen vérnyomás-naplót, ezt egy hét múlva mutassa meg a háziorvosnak, ez alapján lehet a következő vizsgálat időpontját meghatározni, illetve azt, hogy milyen gyakran kell járni ellenőrzésre. Az ideggyógyász és az elveszett papír ügyében nem tudok nyilatkozni, a lelet a beteg tulajdona, de ezt önöknek kell tisztázniuk. Az alacsony és a magas vérnyomás is okozhat fejfájást.


        Kérdés: 2011. szeptember 20., 09:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 10:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: