• Kérdéseim,fontosak!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr.Csuth Ágnes! Több,mint 9 éve van magas vérnyomás betegségem. Szoktam járni belgyógyászhoz is.3 gyógyszert szedek rá,Covarex As Comb Forte,MetroprororZ Hexal,remélem így kell írni a nevét,valamint Portiron 100 mg-os.Ám folyamatosan érzem,szédülök,meg,hogy magas ,bár ingadózva a tenzióm,illetve azt is szoktam néha érezni,ez nagyon ritka,hogy alacsonyra ugrik.A fejem is folyton fáj.. Asztmás is vagyok,emiatt is járok dokihoz,évente most már.Pszichés bajaim is vannak,ezek miatt is kell mennem 2-3 havonta a doktoromhoz... Kérdéseim: Így milyen gyakran kell menni vérnyomás ellenőrzésre? Többször fönt volt már a 24 órás rajtam. Sokszor kezeltek már kórházakban is a vérnyomásom miatt is .és a többi bajom miatt is... A fejfájás és vérnyomás összefügghet? Köteles -e kiadni egy ideggyógyász a EKG-s papíromat?Azt állítja,már odaadta,ám nem így van.!.. Ez már kb. 2 éve volt... Többször beadtuk már a leszázalékolásomat,ám a legutóbbi 44%-os ÖEK.Ám nem tudok elhelyezkedni sem.Üzem orvos nem engedett ki a közmunkára,ám azt is ráírta a papírra,:"személyes rehabilitációs tervvel foglalkozható" Gondolom ez egészen röviden azt jelenti,egyéni megbeszéléssel az adott esetleges jövőbeli munkaadómmal történik majd . A pszichiáter orvosom szerint esetleg csak védett munkahelyen dolgozhatnék,mivel azonban nincs meg a min. 50%-os ÖEK-em,így ez is "tárgytalan". Folyton fáradt is vagyok...Ám szeretném munkát is találni.Illertve a továbbtanulás is érdekel.Ám ezt se javasolja a pszicháterem.Van egy érettségim és egy szakképesítésem amúgy...Magántanulóként végeztem el a szakközéposztályt,egyéni órrarend nyomán.Illetve a 7.8. osztályt is... A védett munkahely helyben pedig egy lenne,a héten is kerestem a tulajdonosát,ám elfoglalt,nem találtam bent megint... Várom válaszait: Tolnai Imre

        Dr. Csuth Ágnes válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Kérdező! A vérnyomást mérje rendszeresen, vezessen vérnyomás-naplót, ezt egy hét múlva mutassa meg a háziorvosnak, ez alapján lehet a következő vizsgálat időpontját meghatározni, illetve azt, hogy milyen gyakran kell járni ellenőrzésre. Az ideggyógyász és az elveszett papír ügyében nem tudok nyilatkozni, a lelet a beteg tulajdona, de ezt önöknek kell tisztázniuk. Az alacsony és a magas vérnyomás is okozhat fejfájást.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 20., 09:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 10:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés