• Magyas vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözletem Hölgyem, Uram! Gábor vagyok 25 éves, és tavaly télen voltam először egy belgyógyásznál, mert elég sok gyomorsavam volt! Megvizsgált, a savamra adott gyógyszert, amivel azóta minden rendben is van, de megmérte a vérnyomásom, és elég magas volt, azt hiszem 145/90, de nem vagyok benne már teljesen biztos! 3 hétig reggel-délben-este kellett mérnem, és mondta hogy ez az én koromban elég magas, és még megállapított szívritmus zavart is, erre felírt nekem napi negyed nebilet tablettát, ezt szedem is rendesen, igaz sajnos volt már hogy elfelejtettem egy-egy nap, meg olyan is hogy letettem, de amikor kis idő elteltével esténként (izgalmi) állapotban iszonyat módon elkezdett lüktetni a tarkóm, úgy gondoltam, hogy mégiscsak szednem kellene, szedem is azóta elmúlt a tarkó fájdalmam,, de mostanában viszont megint érzem hogy valami nincs rendben! A vérnyomásom igaz csak 2napja mérem, de mindkét nap 130/85 felett van picivel Sajnos elég feszült vagyok a munkanapjaim nagy részében, úgy érzem hogy kicsit gyengébb vagyok a kelleténél, és a látásommal sincs minden rendben, eléggé úgymond koncentrálva kell néznek, hogy élesen lássak, főleg ha hírtelen egy pontrol más irányba néznék, mintha picit várnom kellene míg kitisztul a kép, nem tudom hogy összefügg-e a két dolog, nagyon fura érzés, ráadásul kicsit jobban is túl reagálom az ilyen dolgokat, minden féle betegségemnél én a legrosszabbra tudok csak gondolni, legyen az gyomorsav, tüdőszűrés, vérnyomás, stb! Napi 1 doboz cigarettát szívok, és a családomban édesanyámnak, nagymamámnak, nagypapámnak is magas vérnyomása van, volt! De viszont a fejem csak nagyon ritkán szokott fájni, és NÉHA nagyon enyhe lüktetést érzek a tarkómnál, de azt is csak kis időre! Nehézgép kezelő vagyok, régen sportszerűen kosárlabdáztam(12 évet), de mára viszont már semmit nem mozgok, csak ülök egész nap egy helyben, nap végén egy óra utazás, és el is telt a nap, sajnos egy percet már nem sportolok! Nekem csak annyi lenne a kérdésem, hogy az itt leírtak alapján önök szerint maradjak a napi negyed nebilet-nél, vagy ezek a jelek a vérnyomás még nagyobb emelkedésére utalnak, és menjek el egy újboli kivizsgálásra? A családomban már senki nem vesz komolyan, azt állítják hogy már hipochonder vagyok! milyen sportolást ajánlanak nekem, sajnos kevés időm lesz rá, És a napi egy gerezd fokhagyma önök szerint is segít nebilet mellett? Néha még azt is szoktam érezni, mint amikor alacsony a vérnyomás! Hírtelen felkelek, és megszédülök, és picit elsötétül miden egy másodpercre! Kérem segítsenek, mi állhat a háttérben! Esetleg egy étrend változtatás is kellene? Köszönöm, és Maximális tiszteletem!

        Dr. Bene Orsolya válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Úgy látom, tudja, mire lenne szükség, csak egy kis megerősítés kellene. Tessék elhagyni a cigarettát, odafigyelni az étrendre (sok zöldség-gyümölcs, kevés telített zsírsav és finomított cukor, inkább sovány húsokat, halakat fogyasszon, mérsékelje a sóbevitelt), a rendszeres mozgás is segíthet (pl. úszás, kerékpározás - ha a nyugalmi vérnyomások nem nagyon magasak). A fokhagyma népi gyógyászati áldásos hatásai ismertek, hivatalos vizsgálatok, ajánlások nincsenek vele, ha a környezete elviseli, ártani nem fog vele. Vezessen vérnyomásnaplót, és azzal menjen vissza kontrollra, ill. egy szemészeti vizsgálat sem ártana.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. szeptember 19., 20:26; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 23:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: