• Érdeklődés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék, a férjem magas vérnyomásban szenved, reggel Lavestra H 125 mg. , este: egy sima Levastrát 50 mg és 1 db Tenox 5 mg. tablettát szed. A Lavestra H. -ra , kb. 2 hete tért át, amely levitte ugyan a vérnyomását, de a pulzus száma is 50 körülire csökkent. Érdeklődöm, hogy ez igy rendben van-e? lehet-e ezeket a gyógyszereket együtt szedni. Érdeklődöm, hogy vizhajtót kell-e még szednie, e gyógyszerek mellett.

        Dr. Bene Orsolya válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Sem a LAvestra, sem a Tenox nem pulzuscsökkentő szer, az 50-es pulzust nem igazán magyarázzák. Önmagában az 50/perces pulzus nem rossz, ha panasz, szédülés is társul hozzá, kontroll javasolt. A Lavestra H tartalmaz vízhajtót, de lehetőség szerint a kezelőorvos döntsön arról van-e szükség egyéb vízhajtó készítményre, ő ismeri pontosabban a leleteket (ha csak magas vérnyomás miatt szedi a gyógyszereket, nincs szívbetegsége, és így rendben van a vérnyomása, akkor valószínűleg e mellé már nem kell).


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 09., 19:07; Megválaszolva: 2011. szeptember 11., 21:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés