• Magas vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Új bútorokat, szőnyeget, függönyöket vettem a házamba ahol csak időszakosan tartózkodom. Több esetben azt tapasztaltam, hogy ott tartózkodásomkor a vérnyomásom felmegy 200/120 fölé is és nagyon erősen el kezdek izzadni. A távozásom után néhány órával ismét a normál érték körül mozog. Kezelt magas vérnyomás betegségem van. Összefügghet-e a kettő.

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Kérdező! Én azt gondolom, hogy az ember vérnyomása alapvetően nem a környező bútorzaton múlik. Van azonban egy olyan jelenség, hogy a szervezet "rátanul" bizonyos dolgokra: pl. ha már úgy méri az ember a vérnyomását, hogy "úgyis magas lesz, mert itt vagyok", akkor valóban kialakulhat ez a jelenség. Lehetséges, hogy hasznos lenne gyakran, több helyen, többféle körülmények között mérnie a vérnyomását, 1-2 héten át naplózni az értékeket, és az eredményt megbeszélnie kezelőorvosával. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 07., 09:04; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 23:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: