• Egészségre nem káros gyógyszer magas vérnyomás esetén

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A magas vérnyomással kapcsolatban szeretnék kérdezni: a lányom 32 éves és már most magas a vérnyomása. kb.egy éve. Az érték nem szokott nagyon magas lenni, de a per szám ami a szív tevékenységét mutatja az igen. Elég gyakran 100 felett van az érték, és a pulzusa is magas. A körzeti orvos kiírt vérnyomásgyógyszert, ami nem hatásos és terhesek sem szedhetik. Ezért visszament és kért egy olyan gyógyszert, ami mellett gyereket is tudna vállalni, de a doki újból egy olyan gyógyszert írt ki, amelyre rá van írva, hogy terhes nők nem szedhetik. Kérdésem az lenne, hogy létezik olyan gyógyszer ami nem káros az egészségre? Köszönettel: Homoródiné

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség, magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! A vérnyomáscsökkentők tájékoztatóin általában az szerepel, hogy terheseknek nem javasoltak. Etikai okokból nem végeznek terheseken klinikai biztonságossági vizsgálatot, az alkalmazás leginkább tapasztalaton alapul. Néhány béta-blokkolót, Ca-csatorna blokkolót ellenőrzés mellett biztonsággal alkalmaznak várandósokon is, a legbiztonságosabb talán a Dopegyt (bár ez nem mindig elég). Javasolt hypertonia szakrendelés felkeresése, ill. konzultáció a szülésszel.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 01., 20:24; Megválaszolva: 2011. szeptember 04., 14:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés