• Vérnyomás csökkenése.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Ez a 3.ik kérdésem önökhöz. Az előző válaszokat nagyon köszönöm. Szóval többek között már évtizedek óta magas vérnyomásom is van volt már több kisebb agyinfarktusom is. De szerencsére nagyjából felépültem ezekből legalább 10 éve próbálják illetve talán most már sikerrel csökkenteni normál szintre a vérnyomásomat. Nem volt ritka a 200 fölötti sőt 240/130 at is mértek nem is kevésszer.az elmúlt évek alatt egyre több illetve egyre változatosabb gyógyszereket írtak fel. Sok esetben még a kórházi tartózkodásom alatt sem tudták 180 alá levinni.Lényeg az hogy 6 féle gyógyszert szedtem és az utóbbi hónapokban -mivel itthon rendszeresen mérem-elkezdett csökkenni a a vérnyomásom De már úgy is néha mérek 150/ 100-at hogy1 vagy 2 féle vérnyomáscsökkentő van bennem .Az jó hogy viszonylag már normális szintre csökkent de régen a sok gyógyszertől miért nem és most alíg kell bevegyek és szinte normális.Esetleg olyan nem húzódik .e meg a háttérben hogy a szívem rosszabbúl működik ill hogy nem bírja úgy szállítani a vért ? Várom megtisztelő válaszukat üdv Lajos Amúgy rendkívűl jó oldal ez .

        Dr. Bene Orsolya válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Lajos! Az évekig-évtizedekig tartó, nem megfelelően kezelt magas vérnyomás valóban vezethet szívkárosodáshoz, szívelégtelenséghez, de nem biztos, hogy ennek köszönhetően normalizálódott a vérnyomás. Mindenesetre az előzményeket, az életkorát tekintve indokolt lenne elmenni egy kardiológiai kivizsgálásra, rizikófelmérésre.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 31., 11:47; Megválaszolva: 2011. szeptember 04., 22:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés