• Miért?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        szeretnem megkerdezni a kovetkezot! mi a kulombseg a keto vernyomas kozott.? mikor sportolunk akor is felmegy a vernyomasunk es a pulzusunk. de ha van egy magasvernyomasos ember aki epen pihen es valami miat a semitol csak felszokik a vernyomasa az miert mas az a vernyomas a sporttol valo vernyomastol??? valami a verben nomeg vagy epen lecsoken? mi az oka hogy az egyiktol roszulleszunk a masik tol pedig nem pedig sok esetben a sportolastol valomagas vernyomas sokal nagyobb mint ha csak ugy megy fel a vernyomas? vagyis mi a kulombseg a ketfajta magasvernyomas kozott????? valaszat koszonom.

        Dr. Veress Dóra válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Kérdező! Sportolás közben az izmok terhelése adrenalin kiáramlást vált ki a mellékvesékből, ami megemeli a vérnyomást, a pulzust, a légzésszámot és így tovább. A terhelés megszűntével a vérben keringő adrenalin mennyisége csökken és a tünetek is elmúlnak. A nyugalmi helyzetben kialakuló magas vérnyomás okát nem lehet egyértelműen tudni, lehet ez hirtelen érösszehúzódás, adrenalin vagy más hormon felszabadulása, amely a vérnoymás emelkedéséhez vezet. Mivel a kiváltó ok nem ismert, így kontrollálni is nehéz. A vérnyomáskiugrás kellemetlen és életveszélyes is lehet, okozhat akár stroke-ot is, de ha tartósan magas a vérnyomás, az még ennél is rosszabb, mert tönkreteszi az ereket és a szerveket is.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 25., 20:49; Megválaszolva: 2011. augusztus 28., 22:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés