• Magas vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! Ma voltam kardiológián,magas vérnyomás általában a per 100-105 az első érték jó bár most 150/110 volt!Másfél éve pánikbetegség miatt xanaxot és rexetint szedek!Elég sűrűn szúr a szívem és nagyokat dobban, illetve mintha áramütés menne át a testemen,illetve nagyon izzadok! Ezért is kerestem fel a kardiológiát!Az EKG:85/min SR,Bal R tengelyállás,PQ:0,16 QRS:0,0,4 QT:0,36 AZ:V4 ST isoel.,, V2-6 pos T-k !Azt mondta a doktornő ez jó és az ultrahang is jó!De kaptam gyógyszert Nebilet azt mondta ez béta blokkoló mert a gyógyszerek amit szedek a pánikbetegségre szívritmuszavart okoznak!2hét múlva kell mennem kontrollra!Szeretném kérdezni ez pontosan mit jelent és az EKG eredményemmel kapcsolatban is tudna felvilágosítást adni?Köszönettel:Török Gábor

        Dr. Bene Orsolya válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Nem kifejezetten okoz ritmuszavart sem a Paroxat, sem a Xanax (a gyógyszerkönyv alapján a Paroxat esetében leírtak már szaporább és lassú pulzust is mellékhatásként), de a béta-blokkolók csökkenthetik a szorongáshoz, pánikhoz társuló tüneteket, emellett vérnyomáscsökkentő hatásuk is van - lehet, hogy a magas diasztolés érték is hozzájárult a felíráshoz. Az EKG egyébként rendben van. Javasolt vérnyomásnapló vezetése, rendszeres testmozgás, megfelelő étrend, optimális testsúlyra törekvés, dohányzás esetén annak elhagyása, ha néhány hét múlva továbbra is magasak az értékek, belgyógyászati/kardiológiai kontroll.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 23., 16:33; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 23:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés