• Generikumok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Többek között a Coaprovel 300 mg/25 mg vérnyomáscsökkentőt szedem. A gyógyszertárban mondták, hogy már van ennek több generikuma. A coaprovel kb. 6000,- Ft-ra ment fel és ugyanilyen hatóanyagúra és 300/25 mg-ra cserélte volna ki a gyógyszerész, de én nem mertem ezt kérni. Pedig 1800-1900,- Ft körül lett volna. Szeretném megkérni, hogy írja meg ennek a gyógyszernek az olcsóbb helyettesítőit., mi a nevük? Ezek a gyógyszerek tényleg ugyanolyan hatással bírnak, mint az organikus gyógyszerek? Válaszát előre is köszönöm, Kovagyor

        Dr. Bene Orsolya válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! A generikumok elvileg ugyanazt a hatóanyagot tartalmazzák, de a tabletta kialakítása, a vivő- és segédanyagok különbözőek lehetnek. A forgalomba hozatal előtt történnek összehasonlító, ún. bioekvivalencia vizsgálatok, melyek a felszívódást, a vér gyógyszerszintjének változását, a kiürülést stb. vizsgálják, de néhány százalék eltérés megengedett pl. a vérszint tekintetében. Tehát elképzelhető, hogy nem lesz 100%-os a generikus készítmény hatása az eredetihez képest, de ez leginkább úgy derül ki, ha kipróbálja az egyiket, ha nem válik be, még mindig ki vissza lehet térni az originális készítményhez, vagy ki lehet próbálni egy másik generikumot. A Coaprovel generikumai: CO-Irabel, Ebrit HCT, Irbesartan HYDROCHLOROTHIAZIDE Winthrop, Irbesartan/HYDROCHLOROTHIAZIDE TEVA, Irprestan HCT


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 15., 18:20; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 23:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés