Lelet

Kedves Doktor Nő/Úr! Pár napja voltam a sürgősségin, mert rosszul voltam a vérnyomásom miatt.Egyébként pánik beteg vagyok, mondták is hogy az miatt lett ilyen magas a vérnyomásom. A leletben ez állt: Pulzus: 102/min, vérnyomás: 170/80 Hgmm. 02 sat: 98%. EKG: Sinustachycardia, fr: 102/min, PQ: 162 ms, QRS: 96 ms, QTc: 471 ms. Frontális síkban normális tengelyállás, ST szakaszok izoelektromosak, normális t hullámok. Ezenkívül véreredmény: FV: 15, 010 (H) Giga/1; NEUT: 12, 47 (H) Giga/1; LYM: 11, 3 (L) %; LYM: 1, 69 Giga/1; MONO: 0, 720 ;EOZ: 0, 6 (L) %; EOZ: 0, 090 Giga/1;BAZO 0, 3 %;BAZO: 0, 040 Giga/1, VV: 4, 69 T/1; HGB: 151 g/1; HTK: 42, 5 %; MCV: 90, 6 fl; MCH 32, 2 pg ; MCHC 355 g/l;RDW: 13, 5 %CV; TROMB: 250, 0 Giga/1; MPV: 9, 60 fl; NA: 137 mmol/1; K: 3, 88 mmol/1;PGLU: 5, 60 mmol/1; CN: 4, 48 mmol/1; CREA: 57 umol/1;eGFR: >60 (N) ml/perc; GOT: 20 U/1;GPT: 34 U/I;CK: 102 U/1; HCRP: 6, 02 (H) mg/1;INR: 1, 3.; TROP: <0, 01 (N) ng/ml; Hát ezek lennének az eredmények, igazából azt szeretném tudni, hogy ezek jók-e, megfelelnek-e a normális értékeknek. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Marika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza szorongás témában

Kedves Kérdező!

A labor leleteiben nagyon kicsi eltérés van, ami egy bakteriális fertőzésre utal, az EKG-ja teljesen normális.

Kérdés: 2011. augusztus 11., 15:59; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 13:36
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Beteges vérnyomásmérés
Jó napot! Napi szinten mérem a vérnyomásom (már betegesen) . Érdekes, hogy az első mérés mindig magasabb akár 10-20hgmm-al pl: az első mérés...
Károsodott diasztolés bal kamra
T. Doktornő! Teljesen kétségbe estem, a munkahelyemen kardiologiai vizsgálat a következő eredményt adta. Regurgitatiok: TRI I, MI I. Falmozgászavar:...
Magas vérnyomás 30 évesen
Mellkasi fájdalom