• Vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő Nekem olyan kérdésem lenne hogy a szívultrahang azt mutatja hogy állandó magas vérnyomásban van a szívem, holott állandó alacsony vérnyomást mérek. (bemérettem a vérnyomásmérőm és a higanyos is ugyanazt mutatja)Ma pl.: reggel felkeléskor 107/78 p: 63 volt, majd megittam fél óra alatt több mint fél liter vizet és így 112/78 p: 63 lett. De van olyan amikor 94, 98 a vérnyomásom a pulzusom megy 90-ven. Most kaptam pulzuscsökkentőt, így még alacsonyabb a vérnyomásom. És borzasztó aluszékony vagyok, próbálok sokat mozogni, de volt olyan hogy fél óra kerékpározás után alacsonyabb volt a vérnyomásom mint amikor elindultam. Kérem segítsenek, mit tehetnék! Hálásan köszönöm! Tisztelettel: Tímea

        Dr. Bene Orsolya válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Ez nem vészesen alacsony vérnyomás, az sem ritka, hogy terhelést követően a kiindulási alá csökken a vérnyomás. Bővebb folyadékfogyasztás, rendszeres sport (fokozatosan, lassan növelve a terhelést), kicsit bővebb sófogyasztás segíthet, a pulzuscsökkentő gyógyszerek valóban csak tovább csökkentik a vérnyomást. Hogy a szívultrahangon mit lehet látni, nem tudom, jó lenne látni magát a leletet. Ha a panaszok nem szűnnek, még belgyógyászati kivizsgálás jön szóba.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 27., 10:32; Megválaszolva: 2011. július 30., 22:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés