• Hipertonia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő ! Sajnos 17 éves koromtól szenvedek magas vérnyomásban, az alábbiakban kérném a véleményét : Reggel szedek 150/12,5 Coaprovelt, mivel ennek az árát megemelték, háziorvosom tanácsára 300/25 ketté törve, és a felét veszem be, lehet e-ezt így ? Továbbá reggel szedek még 1 db Bisoblock 5 m tablettát, most ettől délelőtt jó a vérnyomás, de délutánra 145/80 ra föl megy, de csak azóta, amióta kettétöröm a coaprovelt, ( 1 hete ) Majd ez be fog állni ? Este szedek 1 db Tenox 10m tablettát, és 1 db Prenessa 4 m ost. Viszont ettől reggelre 150-160 a vérnyomásom, fölhívtam egy orvos ismerősömet, és megkérdeztem mit tegyek, hogy reggelre ne legyen magas, ő ugyan nem háziorvos, de véleménye szerint, este hadjam el a prenessát, és helyette szedjek 1 db Ebrit Hct 150/12,5 gyógyszert, ugyan elmondta hogy ez nem jó a vízhajtó miatt, de ha engem nem zavar, hogy esetleg föl kell kelnem szükséglet miatt, akkor jó. Ezt ma vettem be először. Továbbá az lenne a kérdésem, hogy ez az összeállítás jó lehet nekem ? Háziorvosomhoz nem merek fordulni, mert eléggé lekezelő, és úgy érzem amikor nála vagyok, hogy nem nagyon érdekli az állapotom. Ha gyógszereket nem szedek 180-190/100-110 a nyomás. Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Bene Orsolya válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Az Ebrit HCT és a CoAprovel lényegében ugyanaz (egy hatóanyag-kombináció, más gyártó/más név). Ezek szerint 2x150/12,5 mg Coaprovelt szed, mellé reggel Bisoblock, este Tenox (ha az esti vízhajtó zavaró, megpróbálható sima Aprovel). Ez így négy hatóanyag, ami nem kevés, de nem ritka az ilyen kombináció, jó lenne, ha beválna - az ellenőrzésben segíthet vérnyomásnapló vezetése, ill. ABPM felhelyezése. Ha ezek mellett is magasak maradnak az értékek, javasolt lenne utánajárni, nincs-e más oka a nehezen beállítható vérnyomásnak (pl. alvási apnoe, hormonális eltérés), ennek érdekében keressen fel hypertonia szakrendelést.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 25., 20:56; Megválaszolva: 2011. július 27., 22:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés