• vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 3 hónappal ezelőtt egy rutin laborvizsgálat alkalmával kiderült, hogy magas a vérnyomásom, jelesül 158/90. Háziorvosom tanácsára elkezdtem szedni a felirt gyógyszert. Tritace -t. Azóta a systolés értékem csökkent 130-140 közé, de az asystolés nem megy 100-105 alá! Előfordult, hogy 120/108 volt az mért érték! panaszom nincs, de ez Ön szerint normális állapot? háziorvosom szerint növeljem a gyógyszeradagot /eddig 2x1-et szedek, de félek megduplázni! Önnek mi a véleménye? Előre is köszönöm válaszát Tisztelettel

        Dr. Bene Orsolya válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! A gyógyszeradag emelése helyett lehet, hogy célravezetőbb lenne más típusú szerrel kiegészíteni a kezelést (vízhajtó, Ca-csatorna blokkoló), mindenesetre ezek az értékek még magasak, további csökkentésre van szükség. Amit Ön is tehet, hogy odafigyel az étkezésre, többet mozog (napi 30 perc tempósabb séta is megteszi), túlsúly esetén fogyás, ill. a dohányzás elhagyása is csökkentheti a vérnyomást.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 04., 20:17; Megválaszolva: 2011. június 05., 22:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Vérnyomás problémámra nehezen találtak gyógyszert, kezdetben, 20 éve az alsó érték volt kicsit magas 90-94, később a felső is romlott. Érdekes módon a jelen megoldás fontos része este xanax 0,25 mg-nek a fele. 2 éve voltam, kardiológusnál...