• Ideális vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jónapot érdeklödnék a férjem 68éves és ˛ 143/84 a vérnyomása a pulzus 50-55ig szokott lenni. Szed napi 2 NORVASC nevü gyoccert az 5mgosból és napi 1concordot a 2.5mgosból. Most csökkentették a concordot napi fél tablettára de irtak mellé vizhajtót napi 1 szemet ez mireszolgál mikor nem vizes? A vérnyomása jó e vagy nem? Köszönöm válaszát

        Dr. Csuth Ágnes válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Kérdező! A cél vérnyomásérték nemcsak az életkortól függ, hanem számos rizikófaktortól. Azt javaslom, hogy a háziorvostól kérdezzék meg, hogy mennyi a célvérnyomás. A vízhajtót nemcsak akkor adunk, ha szemmel látható ödémásodás van, ez időskorban jól bevált, elsők között választandó vérnyomáscsökkentő.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 01., 12:58; Megválaszolva: 2011. június 02., 18:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés