• Gyógyszer elhagyása!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt szakerto! Kortortenetem a kovetkezo: 3 evesen ductus botallival mutottek Marosvasarhelyen, ugyanezzel a betegseggel mutottek edesanyamat is.15 evesen egy taborozas alatt a vernyomasom 270/150 volt, azota vernyomascsokkento gyogyszerkezeles alatt vagyok.Amugy a vernyomas a nagy csaladban(tobb generaciora visszamenoleg)jellemzo.meghiztam, nem mozogtam, a vernyomasom stabilan 140/90 volt, ritkan ment ennel lejjebb, tobbszor is emelkedett. Egy ideje rajottem, h jo lenne lefogyni, mar 10 kilot leadtam(164 cm vagyok es 84 kg voltam.Most 73 kg vagyok es 63-64kg szeretnek lenni.Gyogyszereimet szakaszonkent elhagytam(verapamil+trandonaptril kopozicioju gyogyszert szedtem).Valtoztattam az etrendemen.Gyogyszerek helyett omega 3 es Q10 koenzimet szedek.Naponta szaladok 30-40 percet.Kerdesem az lenne, hogy a megvaltoztatott eletmoddal es taplalkozas eseten nem-e all fenn a veszely hogy hosszitavon gondok legyenek a vernyomasommal.megjegyzem, hogy jelenlegi vernyomasom stabilan 120-125/75-80.Eleg csak eletmod-es taplalkozasvaltoztatas gyogyszerek nelkul vagy muszaly a gyogyszert tovabb vennem.jelenleg 27 eves vagyok. Koszonettel,

        Dr. Bene Orsolya válasza a vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Ezek az értékek nagyon jók, de jó lenne látni pl. egy 24 órás ABPM leletet, hogy valóban nincsenek magas értékek, ill. megnézni, nincs-e hypertoniás szövődmény, és ezután dönteni a gyógyszermentességről. Ettől függetlenül később kialakulhat tartósan magas vérnyomás, már csak a családi terheltség miatt is, de dícséretes az életmód-váltás, ezzel mindenképpen csökkenti a későbbi szövődmények kialakulásának veszélyét. Mindenesetre azt mondom, menjen vissza kontrollra, és a gondozó orvossal együtt döntsenek a gyógyszer elhagyásáról.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 14., 13:18; Megválaszolva: 2011. május 20., 07:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: