• Vérnyomás kezelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Válaszadó! 42 éves nő vagyok, alapvetően alacsony vérnyomással éltem ezidáig. ( 110/70). Kb. Három hónapja felment a vérnyomásom 165/90/110-re. Háziorvoshoz mentem, aki felírt napi fél Nebivolol -t és 2X1 Meramyl-t. Szedtem egy-két hétig, de mivel kértem kardiológustól is konzíliumot, aki vizsgálatok után kérte, ne szedjek semmit, hiszen a szívemnek nincs baja, felesleges gyógyszert szedni. Abbahagytam. Viszont egy héttel ezelőtt ismét felment a vérnyomásom, előszőr 170/80-ra, majd 190- körül volt. Elrágtam egy fél Tensiomint(Eü intézményben dolgozom) Rosszul nem éreztem magam, de pszichésen megviselt.Tény, hogy képes vagyok nagyon bepánikolni, ezáltal gondolom simán "feltornázom" a vérnyomásomat, de tényleg aggaszt a dolog. Nos, ismét elkezdtem szedni az orvos által előzőle kiírt Nebivolo-t, de csak negyedet, és Meramylt, de csak felet reggel. Ellenben vásároltam fokhagyma-galagonya-fagyöngy kapszulát és el kezdtem szedni kúra-szerűen. Mi a véleménye erről a kombinációról, gyógyszer, illetve alternatívaáról?Azóta max 145-re ment fel a sistolém, nem volt magasabb vérnyomásom. Egyáltalán meg kell-e ijedjünk egy vérnyomás-kiugrástól, vagy okozhatja stressz? Válaszát előre is köszönöm és szép napot kívánok a továbbiakban!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves hölgyem! Akár a stressz, akár egyéb okozza a magasabb vérnyomást, az eredmény ugyanaz, hogy szövődmények alakulhatnak ki miatta: vese-, szem-, stb. szövődmények. A gyógyszeres kezelés és a gyógynövényes kezelés véleményem szerint jól megfér egymás mellett. Javasolnám hosszabb ideig vérnyomás-napló vezetését, ebből kiderül, hogy napközben hogy állnak az értékek. A kezelőorvosa kérheti a 24 órás vérnyomás-mérő felhelyezését is, ebből látható lenne, hogy mikor magasabb, megvan-e a diurnális ritmus, stb.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 21., 23:31; Megválaszolva: 2011. április 23., 13:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés