Tervalon-Frontin

T. Doktornő/Úr! Tervalont szedek magas vérnyomásra és Frontint írt fel a háziorvos a stresszre. Csak azt nem tudom, e két gyógyszer szedésénél milyen más "hétköznapi" gyógyszerekkel kell óvatosnak lennem. Pl. pirin, parecetamol tartalmú gyógyszerek.

Dr. Veress Dóra válasza magas vérnyomás témában

Kedves Kérdező,

A "hétköznapi" gyógyszerek közül a losartant nem ajánlott együtt szedni nem steroid gyulladásgátlókkal és flukonazol tartalmú gomba elleni készítményekkel.

A Xanax dózisát orális fogamzásgátlók szedésénél kell csökkenteni.

Természetesen ezek a gyógyszerek más készítményekkel is kölcsönhatásba lépnek, nem csak az itt felsoroltakkal, de azok vényköteles szerek, amikről az orvosa tudni fogja, hogy nem vagy csak korlátozottan szedhetők együtt ezekkel.

Kérdés: 2011. április 05., 21:11 ;Megválaszolva: 2011. április 07., 00:25
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Friocard kapszula
Magas vérnyomás
Enyhén magas, de ingazdozó...
Megdöbbentően magas...
Kiugró vérnyomás