Hipertónia

Tisztelt doktornő! 45 éves vagyok, 2010 decembere óta kezelnek hipertóniával, ami már előtte is létezett, nem tudni mióta, csak nem volt ismert. Akkor egy szemfenék vizsgálat kimutatta. Azóta gyógyszert szedek, egy ideig jók voltak az értékeim, de mostanában megint magas, 160/90 körüli. Azt szeretném kérdezni, hogy 1. Mennyi ideig tarthat a vérnyomás beállítása? 2. Kell-e az én koromban komolyan tartani stroke-tól? Apámnak tavaly volt 75 évesen egy szerencsére enyhe stroke-ja. Annyit még hozzáteszek, hogy rokkant vagyok, járásképtelen, ezért a jelentős túlsúly nálam fennáll, de dolgozom a minél hatékonyabb csökkentésen. Még azt is megemlítem, hogy szinte az egész család hipertóniás sajnos. Válaszát Köszönettel várom:

Dr. Pataky Nóra válasza magas vérnyomás témában

Kedves Kérdező!

A vérnyomás beállítása egyéntől függ, eltarthat több hónapig is. A Stroke kialakulása a kül. rizikótényezőktől függ. (életkor, dohányzás, alkohol, elhízás, örökletes tényező, magas vérnyomás, társbetegségek) Az ön esetében a családi hátteret, magasvérnyomását figyelembe véve fokozott a kockázat. Javaslom a vérnyomás beállítását háziorvosánál!

Kérdés: 2011. március 19., 20:00 ;Megválaszolva: 2011. március 23., 13:16
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Friocard kapszula
Magas vérnyomás
Enyhén magas, de ingazdozó...
Megdöbbentően magas...
Kiugró vérnyomás