Magas vérnyomás serdülőkorban

Kisfiamnak évék óta magas vérnyomása van. Most 15éves. Az elmúlt évben elszabadult a pokol 180/110 "sportorvos természetesen már nem adta ki az v.engedélyt " Focizik! Edzés után terhelésre lemegy 150/90-re Átesett teljes kivizsgáláson, kórházban is volt.Semmit sem találtak! Önálló betegségként határozták meg a m.vérnyomását! 40 napja szedünk gyógyszert APROVEL150mg semmi nem változott! Nem sózunk- nem hamburgerezünk -nem iszunk-dohányzunk! 186 cm -75kg

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza magas vérnyomás témában

Kedves kérdező!

Serdülőkorban már inkább az önállóan előforduló magas vérnyomás kerül előtérbe, aminek hátterében gyakran a civilizáció mellékhatásai, elhízás, mozgásszegény életmód állnak. Mivel az Ön fia esetében ezek nem állnak fenn, mindenképpen indokolt kizárni, nincs-e más betegség a háttérben- nem írja, a kivizsgálás mire terjedt ki, vizsgálták-e a veséket és azok keringését, volt-e szívultrahang, néztek-e hormonokat. Amennyiben ezek negatívak, akkor csak a genetikát lehet okolni, és valószínűleg a gyógyszeres kezelésen kell módosítani (ennyi idő alatt az Aprovelnek illett volna hatni) . Bár a sport hosszú távon kedvező hatással van a vérnyomásra, lehet, hogy amíg ilyen kiugrások vannak, és nem áll be a vérnyomás, szüneteltetni kellene az edzéseket. Megfontolandó regionális hypertonia centrum felkeresése (pl. egyetemi klinika gyermekhypertonia szakrendelése) .

Kérdés: 2011. február 18., 07:33; Megválaszolva: 2011. február 21., 22:30
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Friocard kapszula
Magas vérnyomás
Enyhén magas, de ingazdozó...
Megdöbbentően magas...
Kiugró vérnyomás