Vérnyomás ingadozás és magas vérnyomás

Ferjem ingadozo vernyomassal kuzd...Erdekes, hogy hajnalban ebred ugy, hogy faj a feje es mivel van vernyomasmeronk megmeri a vernyomasat ami pld.tegnapelott 204/103 volt.Ilyenkor nagyon bepanikol, teljesen kikeszul... Megfigyeltuk, hogy reggel ugy 8 ora fele mikor issza a kavejat a vernyomasa normalizalodik.Erdekes jelenseg de igaz mert mindeg megmerjuk a vernyomasat utanna! Atlagosan veve a vernyomasa 150 - 160.. Most a per az ami magas...Kerdesunk: mitol megy fel a vernyomas alvas kozben? Esetleg a fekvo helyzet? De lehet mas is..Kapott vernyomas elleni gyogyszert de van mikor nem szedi mert jol erzi magat! A gyogyszer amit szed (egy fel este: Covercard, reggel ha ugy adodik, nem mindeg: Prestance.Vegulis sokszor rosszabbul van a gyogyszerek bevevese utan, mert akkor meg nagyon leviszi a vernyomasat! Tanacstalanok vagyunk, lassan az idore fogunk mindent...Koszonom a valaszukat!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza magas vérnyomás témában

Kedves kérdező!

A 150-160-as vérnyomás nagyon nem megfelelő, a szisztolés értéknek 140 Hgmm alatt kellene lenni. Nem helyes, hogy a férje csak akkor veszi be a gyógyszert, amikor kedve tartja, valószínűleg a kiugró értékek is ennek köszönhetőek. A nem megfelelően beállított vérnyomás hosszú távon számos szövődményhez vezethet. Normálisan éjszaka csökken a vérnyomás, magas vérnyomásban szenvedőknél viszont a szabályozás felborul, és éjjel is magas értékek mérhetőek. Ha a szervezet a magasabb értékekhez van szokva, előfordulhat, hogy átmenetileg az egyébként normális, de neki alacsonyabbnak számító értékeknél rossz a közérzet, de ha beáll a vérnyomás, ezek a panaszok elmúlnak.

Javasolt az előírtak alapján szedni a gyógyszert, ha továbbra is vannak kiugró értékek, keressék fel a kezelőorvost, aki szükség esetén változat a gyógyszerelésen.

Kérdés: 2011. február 08., 11:32; Megválaszolva: 2011. február 11., 18:48
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Friocard kapszula
Magas vérnyomás
Enyhén magas, de ingazdozó...
Megdöbbentően magas...
Kiugró vérnyomás