• Magas vérnyomás,szövődmények!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nö/Úr! Édesapám állapotával kapcsolatban érdekelne a véleménye,73éves és koránál fogva gyakran van problémálya magas vérnyomással,,rendszeres mérések alapján ,a szisztolés érték 150és 210 között a diasztolés érték 50 és 70 között változik,az utobbi idöbn a magas vérnyomás mellett gyakran jelentkezik nála fullladás,légszomj,kimerültség,a kérdésem az lenne állhat e a magas vérnyomás a panaszok hátterében,vagy egyéb ( a testsulya 120 kg körüli)magas koleszterin ,vércukorszint betegség,mivel ez utobi értékeket nem igazán ellenöriztük nála,feltételezem ha ezzekkel is gond lenne arra a háziorvos már figyelmeztette volna a vérnyomásmérések kontrolljai alkalmával!elöre is köszönöm válaszát!

        Dr. Boros Miklós válasza a magas vérnyomás témában

        Tisztelt Kérdező! A jelentős túlsúly és a magas vérnyomás hosszútávon tönkre teszi az érrendszert. Ennek következménye egy általános érelmeszesedés, ami az összes szervet érinti. Mindenképpen szorítsák meg az egyszerű szénhidrátot és reformálják meg az étkezést. Ezzel tudják lassítani a folyamatot. A fáradékonyság és fulladás arra utal, hogy a szív teljesítő képessége már csökken. Legyen egy belgyógyászati állapotfelmérés és vegye édesapja komolyan a figyelmeztető jeleket.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 03., 15:49; Megválaszolva: 2011. február 07., 09:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés