Hirtelen magas vérnyomás

A vérnyomásom eddig átlagosan 110/70 szokott lenni. Az elmúlt hónapban többször mértem a vérnyomásom és elég kiugró értékeket mutat 140 /70 és 146 között. De ezen a megnövekedett vérnyomáson kívül más panaszt még nem észleltem. Ezzel a hirtelen vérnyomás növekedéssel mit a teendő? Ki kell vizsgáltatnom? Nem tudom, hogy az szerepet játszhat e ebben, hogy 51 kg-ról lettem pár hónap leforgása alatt 59 kg. Ettől is lehet vérnyomás emelkedésem? Kávét abszolút nem fogyasztok és alkoholt is csak nagyon ritkán. Előre is köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza magas vérnyomás témában

Kedves kérdező!

Ha többször mért 140 feletti nyugalmi systolés értéket, akkor javasolt felkeresni legalább a háziorvost vizsgálat, rizikófelmérés céljából. Elképzelhető, hogy életmódváltás, rendszeres testmozgás, diéta, a felszedett kilókból néhány leadása normalizálja a vérnyomást, és nem kell majd gyógyszert szedni, de jó lenne kizárni, nem állhat-e más is a háttérben.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. január 15., 20:55; Megválaszolva: 2011. január 17., 16:13
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Pulmonális hypertonia
Hogyan tudok leszokni
Magas vérnyomás
magas vérnyomás
Terhesség alatt szedhetek...
Tisztelt Doktor Nő! 17 hetes terhes vagyok és sajnos magasabb a pulzusum a kelleténél, illetve extra sziverések miatt kellett évekkel ezelőtt...