• Baj-e?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        5 eve magys vernyomasom van,kezelem is rendszeresen szedem az enalapril 20 mg gyogyszerel .eleg jol bevalt a gyogyszer. de megis ritkan de felmegy a vernyomasom. mikor felmegy a vernyomasom gyakran kell pisijek. es egyszere nagymenyiseget. miert kel anyit pisiljek, a gyogyszertol vagy valami mas valtsa ki?? koszonom.

        Dr. Bene Orsolya válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Valószínűleg a vérnyomás-emelkedés olyan terhelést, feszülést okoz a szívben, ami bizonyos peptidek termelődésével fokozza a vizeletürítést, de magának az enalaprilnak is lehet hasonló, vesére kifejtett hatása. Ha gyakran vannak kiugró vérnyomás-értékei, javasolt a kezelőorvos felkeresése, a kezelés módosítására lehet szükség.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 09., 10:19; Megválaszolva: 2010. november 21., 21:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés